hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Bill Clinton feláldozta volna a boszniai háborút a karrierje érdekében

Titkosítás alól feloldott dokumentumok tanúsága szerint 25 évvel ezelőtt a borzalmas srebrenicai mészárlás után az Egyesült Államok vezetői politikai játszmáik miatt majdnem elengedték az áldozat bosnyákok kezét.

Mit tehet Trump a kampány utolsó 100 napjában?

Nagyjából mindenki megegyezik abban, hogy Trump válságkezelése a járvány és a tömegtüntetések kapcsán nem mondható sikertörténetnek. Kihívója, Joe Biden magabiztosan vezet minden államban a közvélemény-kutatások alapján. Mi hozhat mégis sikert és újabb négy fehér házi évet az elnök számára?

Orosz–nyugati kapcsolatok Kína árnyékában

Oroszország a NATO-ellenes szovjet örökséggel ugyan nem szakított, de nem rendelkezik Kína versenyképességével. Van-e Putyinnak a Nyugat elpusztítását célzó „mester-terve”, és kitől kell jobban tartani: az orosz medvétől vagy a kínai sárkánytól?

Belföld

„Nagyobb biztonságban érzem magam Budapesten, mint New Yorkban”

Donald Trump felkérésére jött Budapestre, de a sajtóhírek alapján ismerõsei féltették, hogy zsidó üzletemberként egy „antiszemita országban” kell szolgálnia. David B. Cornstein azonban azt tapasztalta, hogy a nyugati média egy része hamis képet ad Magyarországról. Az amerikai nagykövettel 100 nappal az elnökválasztás elõtt beszélgettünk. (2020.07.31.)

Hit és értékek

Richard Wurmbrand: A lelkész, aki a náciknak és a kommunistáknak is megbocsátott

Tízperces tárgyaláson ítélték el, 14 évet töltött a legbrutálisabb kommunista börtönökben. A zsidó playboyból lett román evangéliumi lelkész, Richard Wurmbrand a 20. századi kereszténység egyik igazi hitvalló hőse. Története most magyarul is olvasható egy új könyvben.

Örök értékek és nemzeti megújulás

Szerződésben ismerte el a magyar kormány a Hit Gyülekezete értékteremtő több évtizedes munkáját, a megállapodást a Miniszterelnökség budai vári épületében írta alá Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Sándor, a gyülekezet vezető lelkésze. A dokumentum részleteiről és hátteréről az egyházi delegáció tagjait: Hack Pétert, Mészáros Istvánt, Németh Tibort és Horváth Andrást kérdeztük. 

HÁTTÉR

A Kínából menekült Enver Tohti az ujgurok üldözéséről

Nukleáris kísérletek, átnevelőtáborok, élő emberekből kioperált szervek – a Kínában élő ujgur kisebbség évtizedek óta szenved a Kínai Kommunista Párt üldözésétől. A szülőföldjérõl egészen Londonig menekült egykori orvos, Enver Tohti az ujgur diaszpóra egyik képviselőjeként azt mondja, a keresztények is könnyen az ő sorsukra juthatnak. (2020.07.31.)  

Kik pénzelik a Black Lives Matter mozgalmat?

A Black Lives Matter ugyanazt az átláthatatlan pénzügyi modellt használja a működéséhez, amit elődjei már kitapostak. Bár a jobboldalon is vannak hasonló nonprofit hálózatok, azok többnyire gazdasági lobbicélokat támogatnak – míg a baloldalon a világnézeti háborút tüzelik fekete pénzekkel. 

Egyre népszerűbb a mamahotel

Erősödik hazánkban a „mamahotel-papabank” jelenség: a 25-34 éves felnőttek egyre nagyobb része él a szüleivel, arányuk tavaly 41 százalék volt. A fiúk jellemzően tovább laknak otthon, mint a lányok – a fiatalok önállósodása ma egyre nehezebben és később valósul meg.

KÁVÉSZÜNET

Az EQ szerepe a munkahelyi boldogulásban

Sokan azt gondolják, a sikerhez elég szorgalmasan képezni magunkat, és máris miénk a magas pozíció, jó fizetéssel. A tartós eredmények kulcsa azonban ennél összetettebb: ahhoz, hogy kollégáinkkal, főnökeinkkel vagy beosztottainkkal megtaláljuk a hangot, és együttműködjünk, más készségekre is szükségünk van. 

Interjú Hanga Zoltánnal, a Fővárosi Állatkert szóvivőjével

Tudták az olvasók, hogy egy idõben a kengurut „ugrány”-nak kellett hívni, és hogy Old Shatterhand alakját a Fõvárosi Állatkert elsõ igazgatójáról formázta Karl May? Az interjúból az is kiderül, hogyan szerveznek óvodát a flamingók, és mit üzennek a rajzfilmbõl a Madagaszkár pingvinjei.  A Fõvárosi Állatkert történetérõl beszélgettünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!