Újra prédikál a püspök, akit két hete támadtak meg élő adásban
Le a kalappal!
Újra prédikál a püspök, akit két hete támadtak meg élő adásban

Twitter/Avi Yemini

2024. 04. 29.
Két héttel azután, hogy túlélt egy késes támadást, Mar Mari Emmanuel püspök újra prédikálni kezdett. A püspök korábban arról beszélt a sajtóban, hogy megbocsát az elkövetőnek és hogy őt is szereti.

Ismét Hetek Közéleti Klub, aktuális témákkal: Mire számítsunk Ukrajnában és a Közel-Keleten? Hogyan készüljünk a jövőre? Szakértőkkel és teológusokkal beszélgetünk korunk legégetőbb kérdéseiről. Az eseményre a [email protected] címen tudnak regisztrálni. Részletek ITT.

A hétvégi prédikációjában Emmanuel püspök a szólás- és vallásszabadság fontosságáról beszélt, és arról, milyen ára van ennek a szabadságnak. Ennek kapcsán megemlítette, hogy büszke arra, hogy ausztrál, utalva arra, hogy országában ez a fajta szabadság biztosítva van, köszönhetően annak, hogy többen életüket áldoztak azért, hogy ez létrejöhessen.

Ahogy arról írtunk, egy püspökre és több hívőre is rátámadt egy késes merénylő Sydneyben. Az eset két nappal azután történt, hogy az ausztrál fővárosban egy férfi késsel 6 embert szúrt halálra.

Az esetről készült borzalmas képsorokat élőben közvetítettek a gyülekezet YouTube-oldalán, amin az látható, hogy Emmanuel püspök fejét ütlegelni kezdi a támadó, majd az idős férfi a földre zuhan. A hívők ennek láttán igyekeztek semlegesíteni a támadót.

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!