(18+) Horror: Újabb merénylet történt Sydneyben, ezúttal egy istentiszteleten, élő adásban
(18+) Horror: Újabb merénylet történt Sydneyben, ezúttal egy istentiszteleten, élő adásban

Twitter/ Lord Bebp

2024. 04. 15.
Egy püspökre és több hívőre is rátámadt egy késes merénylő Sydneyben. Az eset két nappal azután történt, hogy az ausztrál fővárosban egy férfi késsel 6 embert szúrt halálra.

Mar Mari Emmanuel püspök hétfőn, nem sokkal este 7 óra után a Sydney nyugati részén lévő Christ The Good Shepherd templomban prédikált, amikor egy fekete ruhás férfi az oltárhoz lépett - számolt be róla a Daily Mail. Az esetről készült borzalmas képsorokat élőben közvetítettek a gyülekezet YouTube-oldalán, amin az látható, hogy Emmanuel püspök fejét ütlegelni kezdi a támadó, majd az idős férfi a földre zuhan. A hívők ennek láttán igyekeztek semlegesíteni a támadót.

Az első jelentések szerint legalább négy másik személyt is megkéselt a támadó az ezt követő dulakodásban. A rendőrség szóvivőjének közlése szerint Emmanuel püspök nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.


A mostani támadás nyomán zavargások alakultak ki a templom előtt, ahol több százan gyűltek össze tiltakozni. A rendőröket üvegekkel és téglákkal dobálták meg a tömegből, és volt olyan, aki az autók ablakait kezdte el betörni. A közösségi médiában megjelent felvételeken az látszik, hogy az egyik ablak betöréséhez egy létrát használnak.

Emmanuel püspöknek több mint 17 000 követője van a Facebookon. A férfi világjárvány idején arról vált ismertté, hogy a sydneyi Covid-zárlatot "tömeges rabszolgaságnak" nevezte, és azt állította, hogy a védőoltások hiábavalóak, mert a „normális életmód” az, ami növeli az immunitást.
A Christ The Good Shepherd Churchnek közel 200 000 feliratkozója van a YouTube-on.

A hétvégén történt merénylet során a 40 éves Joel Cauchi öt nőt és egy férfi biztonsági őrt késelt halálra, többeket pedig megsebesített, mielőtt egy rendőr lelőtte. Erről itt írtunk részletesebben.

(Daily Mail / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!