Nem sikerült az izraeli turisták elleni terrorakció: leváltották az iráni hírszerzés vezetőjét
Törökországban akartak végezni a Moszad által kimentett izraeliekkel
Nem sikerült az izraeli turisták elleni terrorakció: leváltották az iráni hírszerzés vezetőjét

Illusztráció - Hosszein Taeb.(Forrás: Youtube/Iran Briefing)

2022. 06. 24.
Hosszein Taeb 2009 óta volt az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) hírszerzésének vezetője, de a törökországi meghiúsult merényletek hírére az iráni állami média bejelentette, hogy Taeb más pozícióba kerül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az izraeli hírszerzés a török hatóságokkal együttműködve meghiúsított múlt héten egy isztambuli támadást, melyet iráni bérgyilkosok terveztek végrehajtani izraeli turisták ellen.

A támadások egyik célpontja egy volt izraeli nagykövet és a felesége volt, akiket az irániak több másik izraeli turistával együtt megfigyeltek, és azt tervezték, hogy elrabolják vagy megölik őket.

Az elkövetők iráni diákoknak, üzletembereknek és turistáknak álcázták magukat. A török hatóságok nyolc gyanúsítottat letartóztattak, köztük az irániak helyi segítőit is.

A sikertelen merényletek után Taeb a Gárda parancsnokának, Hosszein Szalaminak a tanácsadója lett. Az IRGC új hírszerzési vezetője Mohamed Kazemi lett, aki eddig a szervezet hírszerzésvédelmi egységét vezette.

(Ynet / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!