Újabb orosz üzletember halt meg úgy, hogy kiesett az ablakon
Újabb orosz üzletember halt meg úgy, hogy kiesett az ablakon

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 01.
Ravil Maganov, a Lukoil alelnöke, ügyvezető igazgatója egy kórház hatodik emeletéről zuhant a mélybe. Az olajipari vállalat korábban felszólalt az orosz-ukrán háború ellen.

Újabb orosz üzletember vesztette úgy az életét, hogy kizuhant az emeletről: ezúttal a Lukoil orosz energiavállalat alelnöke, ügyvezető igazgatója, igazgatótanácsi tagja, Ravil Maganov. 

A 67 éves üzletember a moszkvai Központi Klinikai Kórház hatodik emeleti ablakából zuhant a mélybe.

A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) előzetes vizsgálatot indított Maganov halálának ügyében. A Kommerszant című lap szerint az SZK úgy véli, hogy a Lukoil felsővezetője öngyilkosságot követhetett el betegsége miatt, és a vizsgálat nyomán dönt arról, hogy kezdeményez-e büntetőeljárást. A 67 éves férfinál súlyos szív- és érrendszeri betegséget diagnosztizáltak.

Maganov a Lukoil második vezetője, aki az elmúlt hónapokban furcsa körülmények között halt meg. Alekszandr Szubbotyin volt Lukoil-vezető májusi halálának ügyében az orosz rendőrség büntetőeljárást indított. Szubbotyin egy okkultistánál próbálta kikúráltatni alkoholfüggőségét. 

A Lukoil egyébként már márciusban felszólalt az orosz invázió ellen, és a harcok leállítására szólított fel. 

Az igazgatótanács által jegyzett közleményben a cég azt írja, hogy legmélyebb aggodalmát fejezi ki az ukrajnai tragikus események miatt, és őszinte együttérzését tolmácsolja minden áldozatnak. A Lukoilt sokáig elnökként irányító Vagit Alekperov júniusban lemondott, miután nyugati szankciós listára került.

Két héttel ezelőtt hasonló körülmények között halt meg Dan Rapoport orosz üzletember, akit

Washington egy elegáns negyedében, egy lakóház előtti járdára zuhanva találtak meg. 

A lettországi születésű orosz befektetési bankár többször élesen bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és a háború kitörése óta többször járt Ukrajnában segítséget nyújtani. Felesége szerint férje nem lett öngyilkos.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!