hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Brüsszel a fejlődő országokban is erőlteti a genderháborút

Az Európai Unió ideológiai elfogulatlansággal nem vádolható döntés­előkészítői nekiláttak az abortusz és a gendertanok afrikai, karibi és csendes-óceáni országokra való rákényszerítésének előkészítéséhez. A végcél közel 80 ország beterelése egy „haladó szellemiségű” társadalomátalakítási programba – akár pénzügyi pressziók útján.

Afrikát is megosztja az orosz-ukrán háború

Mint ismert, a nemzetközi szervezet elsöprő többséggel megszavazta, hogy „Oroszországnak haladéktalanul fel kell hagynia az ukránok elleni erőszak alkalmazásával”.

Háborús bűnös-e Putyin?

Az orosz–ukrán testvérháború kapcsán a geopolitikai változásokon túl számos jogi kérdés is fölmerül: háborús bűnös-e Vlagyimir Putyin, és ha igen, ki ítélheti el és hogyan? Ha az orosz invázió megvalósul, mit mond a nemzetközi jog Ukrajna államterületéről?

Kedves Olvasó!

„Háború van most a nagy világban, Isten sírja reszket a szent honban” – Vörösmarty Mihály 1854-ben A vén cigány című remekművében, a nagy krími háború idején írta ezeket a sorokat.

Belföld

Visszahódítja-e a Fidesz egész Baranyát?

Baranyában négy éve a független Mellár Tamásnak sikerült megtörni a Fidesz egyed­uralmát. Kérdés, hogy ezúttal a kormány­oldalnak sikerül-e visszahódítania a legdélebbi megyét?  

A spekulánsok is a forintgyengülésre játszanak

Európa és benne Magyarország számára súlyos gazdasági károkat okozna az orosz energiaimport betiltása. A forintgyengülés, az infláció és az agrárium problémái e nélkül is megpróbálják majd a magyar gazdaságot.

Hit és értékek

Ukrajna viking múltja

A Kijevi Rusz állama mind az oroszok, mind az ukránok számára saját országuk jogelődjét és alapját képezi. A történészek között is vita folyik arról, hogy melyikhez köthető inkább: ukránokhoz, oroszokhoz, mindkettőhöz?

A jövő háborúiban megrendezett jeleneteket láthatunk majd

Soha nem láttunk annyi képet valós időben egy háborúról, mint most, mégsem tudunk meg többet az igazságról, mint korábban – állítja Bán János író, a több százezres összpéldányszámú Hunyadi-sorozat szerzője, aki 2020 óta az M5 kulturális közszolgálati csatorna programigazgatója.

HÁTTÉR

„A tehetség semmit nem ér szorgalom és alázat nélkül”

Nem szabad megelégednem magammal: akármi történik, nekem mindig maximumot kell nyújtani, mert a szurkolók sokat várnak tőlem – mondta a Heteknek Sallai Roland, a német Freiburg és a magyar válogatott labdarúgója.(2022.03.11.)

Petőfi életre kelt, a költő köztünk jár

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különleges időutazásra várja az érdeklődőket a 200 éve született költőóriásra emlékezve. Bánföldi Szilárdot kérték fel, hogy Petőfit megszemélyesítve hozza közelebb a költő szellemi hagyatékát, verseit. A színművészt arra is megkértük, hogy Petőfiként nyilatkozzon a Heteknek.

A jövő záloga a gyermek: Állami családtámogatások 2022-ben

Három éve indult a folyamatosan bővülő család­támogatási akcióterv. Alábbi cikkünkben a jelenleg igénybe vehető állami támogatási formákat vettük végig – amelyek egy része már csak az idei év végéig igényelhető.

Tömegek térnek meg most Ukrajnában

„Ez a politikusok háborúja, nem az embereké” – emelte ki lapunknak a 36 éves Nyikolaj Szavcsenko, aki családjával együtt 1200 km-t tett meg Magyarországig azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Kérdésünkre elmondta: nem jutott eszükbe Oroszország felé venni az irányt, Ukrajnában mindenki nyugat felé menekül.

KÁVÉSZÜNET

Két dolog kell az élethez: hit és humor

Az aradi vértanúk története nagyon messzinek tûnhet a mai kor embere számára, de egy nemzet életében mindig lesznek olyan, évszázadokon átívelõ, örökérvényû értékek, amelyek nem veszítenek aktualitásukból. Mint amilyeneket a mártírhalált halt Schweidel József leszármazottai õriznek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!