hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Petőfi életre kelt, a költő köztünk jár
Rendhagyó interjú Bánföldi Szilárd színművésszel
Petőfi életre kelt, a költő köztünk jár

Képek: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2022. 03. 09.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különleges időutazásra várja az érdeklődőket a 200 éve született költőóriásra emlékezve. Bánföldi Szilárdot kérték fel, hogy Petőfit megszemélyesítve hozza közelebb a költő szellemi hagyatékát, verseit. A színművészt arra is megkértük, hogy Petőfiként nyilatkozzon a Heteknek.

Nyilatkozta egy interjúban, hogyha bárkivel találkozhatna – legyen szó akár élő vagy nem élő személyről – Petőfi Sándor lenne az. Miért pont őt választotta?

– Amikor azt az interjút adtam, már körvonalazódott a Petőfi 200 projektben való szereplésem, lehetett sejteni, hogy lesz egy ilyen lehetőség az életemben, ezért kézenfekvő volt őt megjelölnöm a válaszban. Szerettem volna leülni vele, hogy lássam őt a saját szememmel, kezet foghassak vele, közelebbről megismerjem, beszélgetésbe elegyedhessek vele. Ez a „bulvár” része a dolgoknak. Egy kicsit mélyebb vizekre evezve: hihetetlenül imponál a bátorsága, kiállása, az önmagát felvállaló személyisége, aki egyenesen, határozottan, céltudatosan jelen tud lenni az életben. Ez számomra rendkívüli érték, amivel nagyon tudok azonosulni.

A Petőfi 200 Emlékév során Petőfit személyesíti meg. Hogy jött az ötlet? Felkérték erre, vagy pályázni kellett?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!