Orbán szerint lehet behűteni a pezsgőt, de "lesz még baj bőven"
A miniszterelnök értékelte a brüsszeli megállapodást
Orbán szerint lehet behűteni a pezsgőt, de "lesz még baj bőven"

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2020. 12. 10.
Megvolt az utolsó kör is itt a magyar delegáció termeiben, összejöttek azok a miniszterelnökök, akik a végső döntést meghozták és lefutottuk az utolsó kört is, megvan a megegyezés, pillanatokon belül be is jelentik - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött videóban arról, hogy megszületett a megállapodás Brüsszelben a költségvetésről és válságalapról. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

"Azt kell mondanom, hogy mindenki az utolsó lapját is kijátszotta, minden tétet megtett, az ítélet megszületett.A legvisszafogottabban is azt kell mondanom, hogy győzött a józan ész. Győztünk, mert nehéz időkben, mint a járvány, a gazdasági válság, nincs ideje annak, hogy most folytassunk le olyan ideológiai és politikai vitákat, amelyek hátráltatnak bennünket." - vélekedett a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint győzött a józan ész, mert "végülis Európa egységét ezzel a döntéssel sikerült megőriznünk. Ugyanakkor mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy most egy szakasz zárult csak le,

VANNAK AZ ASZTALON OLYAN JAVASLATOK, AMELYEK NEM FOGNAK TETSZENI SZÁMOS TAGÁLLAMNAK, PÉLDÁUL NEKÜNK MAGYAROKNAK SEM,

ideértve a migrációt vagy éppen a családellenes, Brüsszel által eltervezett intézkedéseket. Lesz még baj bőven, de ma három dolgot mindenképpen elértünk" - fogalmazott. Orbán felsorolása szerint: 

- sikerült megvédeni az európai alkotmányt

- elhárították azt a veszélyt, hogy költségvetési eszközökkel kényszerítsenek rá Magyarországra különféle döntéseket

- biztosították azt is, hogy továbbra is jöjjön pénz, ami "a következő évek gazdasági fejlődésénél jól jön majd"

"Szép esténk volt, ha nem is kell még kinyitni, mert várnunk kell pár percet, de behűteni már be lehet a pezsgőt" - zárta gondolatait a miniszterelnök.

(Facebook/Orbán Viktor)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!