Orbán reagált a rasszizmus-vádakra: a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett
A miniszterelnök a lemondását benyújtó Hegedűs Zsuzsa levelére reagált
Orbán reagált a rasszizmus-vádakra: a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

2022. 07. 26.
Nagy felháborodás kísérte Orbán Viktor tusványosi beszédét, miután abban kevert fajokról is szót ejtett, amivel sokak szerint a 20. századi fajvédelmi eszméket idézte. A kritikusok között régi harcostárs is akadt: Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott éppen emiatt jelentette be a lemondását, levelére válaszlevéllel reagált a miniszterelnök.

Hegedűs Zsuzsa a hvg.hu-nál megjelent nyílt levelében arról írt, hogy a miniszterelnök tusványosi beszéde náci szöveg volt, ami Goebbels-hez méltó. A miniszterelnöki megbízott kritikájáról itt olvashatnak bővebben

Orbán Viktor a nyílt levélre válaszlevélben reagált. Ebben azt írja, hogy a felfogása szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, azért a magafajták esetében a rasszizmus ki van zárva. 

"Kedves Zsuzsa! Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi. Ezer éve ismerjük egymást."

- írja levelében a miniszterelnök. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!