Nők és férfiak már vegyes csapatban is indulhatnak a holland amatőr bajnokságokban
Így akár pályára léphetnek az Ajax van a PSV ellen is
Nők és férfiak már vegyes csapatban is indulhatnak a holland amatőr bajnokságokban

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 12.
„Ez történelmi pillanat az amatőr futball számára világszerte. A KNVB tudatos választása a sokszínűség és az egyenlőség”– mondta Jan Dirk van der Zee, a holland szövetség amatőr futballért felelős igazgatója, miután arról döntöttek, hogy a következő idénytől engedélyezik a vegyes csapatokat a holland amatőr labdarúgó-bajnokságokban.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Hozzátette, azt szeretnék, hogy

„a nők a tulajdonságaik és az ambícióik alapján találják meg a nekik legmegfelelőbb helyet a labdarúgás világában”.

Az eddigi tesztidőszakban a nők az ifjúsági csapatokban, illetve a felnőtt klubok tartalékcsapataiban léphettek pályára, de a következő idényben a Holland Kupában elméletileg az Ajax, a PSV Eindhoven vagy a Feyenoord ellen is játszhatnak.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!