Lemondott Jack Dorsey, a Twitter alapító-igazgatója
A volt elnök-vezérigazgató „nagyon szomorú, mégis, egyben nagyon boldog”, hogy elhagyja a 2006-ban alapított céget
Lemondott Jack Dorsey, a Twitter alapító-igazgatója

Forrás: Youtube/WIRED

2021. 11. 30.
Lemondott a Twitter elnök-vezérigazgatói tisztségéről Jack Dorsey, a mikroblog-oldal társalapítója – írj az MTI. Dorsey a Twitteren közzétett bejelentésében úgy fogalmazott: eljött az ideje, hogy távozzon, és hogy szerinte a vállalat készen áll rá, hogy továbblépjen az alapítókon. A volt elnök-vezérigazgató „nagyon szomorú, mégis, egyben nagyon boldog”, hogy elhagyja a 2006-ban alapított céget.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Dorsey helyét a cégnél tíz éve dolgozó Parag Agrawal technológiai igazgató veszi át. Az átmenet megkönnyítése érdekében a társalapító 2022 májusáig a cég igazgatótanácsában marad, s csak ezután távozik végleg a nagyvállalattól.

A döntés bejelentése előtt röviddel Dorsey kiírta felületén: "Imádom a Twittert."

A hivatalos vállalati közleményhez küldött külön üzenetben végül teljesen világossá tette a helyzetet:

"ha esetleg még nem hallották volna, lemondtam a Twitter éléről."

Dorsey a Twitter mellett a Square fizetési szolgáltató cég alapítója és vezérigazgatója is egyben. Ezt megelőzően 2008-ban már elhagyta a Twittert, majd 2011-ben ismét csatlakozott, és 2015-ben, második alkalommal vált a cég vezérigazgatójává.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Twitter vezetője egyáltalán nem mindennapi életmódot folytat. Dorsey csak hétköznap étkezik napi egy alkalommal este fél hét és kilenc óra között, hétvégente, péntek estétől vasárnap estig pedig "böjtöl", azaz semmilyen ételt nem vesz magához.  Reggel indulás előtt, sós shake-et iszik, ami gyakorlatilag sós víz citromlével keverve, illetve jeges fürdőt vesz, szaunázik és egy órát meditál. A techguru bizzarr napirendjéről itt olvashatja el korábbi írásunkat.

Agrawal, az új vezérigazgató szintén Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: várakozással tekint a jövőbeni munka elé.

(MTI/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!