Maratoni meditációk, hétvégi koplalás és sós shake - nem mindennapi a Twitter-vezér napi rutinja
Jack Dorsey techmilliárdos bizarr szokásai
Maratoni meditációk, hétvégi koplalás és sós shake - nem mindennapi a Twitter-vezér napi rutinja

Forrás: Youtube/WIRED

2021. 01. 19.
Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója - aki a közelmúltban Donald Trump elnököt "erőszakszítás" miatt törölte oldaláról, és ezzel cenzúrahullámot indított el a techóriások között - rendkívül bizarr életmódot folytat. 

Dorsey csak hétköznap étkezik napi egy alkalommal este fél hét és kilenc óra között, hétvégente, péntek estétől vasárnap estig pedig "böjtöl", azaz semmilyen ételt nem vesz magához.  

Hétvégi koplalás

“Nem vacsorázok pénteken. Nem eszek vacsorát, vagy bármilyen más ételt szombaton és először vasárnap este eszek újra...

Amikor először csináltam, harmadnapra úgy éreztem, halucinálok. Nagyon furcsa állapot volt.

De amikor másodjára és harmadjára is megcsináltam, világossá vált számomra, napjaink mennyire az étkezésekre koncentrálódnak, és mennyire le tud lassulni az idő, főleg amikor hosszabban böjtöltem"

- írta le az élményt a Twitter vezérigazgatója.

Napi rutin

Napi testmozgása az irodába tett sétából és hétperces magánedzésből áll, amit telefonos applikáció segítségével végez el. Munkahelyére egy óra tizenöt perc alatt ér be gyalog, ezalatt azonban saját bevallása szerint teljesen felfrissíti és meghozza életkedvét is.

Reggel indulás előtt, sós shake-et iszik, ami gyakorlatilag sós víz citromlével keverve, illetve jeges fürdőt vesz, szaunázik és egy órát meditál. 

A Twitter-igazgató a meleg zuhanyt teljesen feladta.

Napi háromszor vesz negyedórás jeges fürdőt 3 fokos vízben, majd azt követően negyed órát izzad rendkívül felhevített, 100 fokos szaunájában.

Este ismét egy órás meditáció és a nap egyetlen étkezése, a vacsora következik fél hét és kilenc óra között.

Két évig vegán volt, de miután édesanyja rámutatott, hogy a túl sok béta-karotin fogyasztástól besárgul a bőre, paleo étrendre váltott. Dorsey elmondta, általában halat, csirkét vagy steaket fogyaszt salátával, desszertnek pedig bogyós gyümölcsöket, vagy fekete csokoládét fogyaszt. Mindemellett multivitamint és sok C-vitamint szed.

Alvásciklusait és Oura gyűrű segítségével rögzíti.

Fájdalmas meditáció

A Twitter-vezér szerint lelki egészségére a meditáció volt a legnagyobb hatással, amit már 20 éve gyakorol.

Napi egy-egy órát igyekszik reggel és este. "Többé-kevésbé tartani tudtam a napi két órát...de ha csak 10 percem van, és néha ez a helyzet, akkor azt használom ki."

Dorsey stresszkezelés céljából 2018-ban Myanmarba vonult vissza vipassana meditációt végezni egy rendkívül kezdetleges berendezésű szobába, naponta reggel fél 5től egészen este 9 óráig.

Az élményt egyszerűen "extrém fájdalmasként, fizikailag és mentálisan megterhelőként" írta le.

A Twitter-igazgató posztjában kijelenti, nem számított rá, hogy ilyen nehéz lesz, és még nehezebb volt, amikor ismét megpróbálta és "mélyebbre ment". A myanmari út után saját bevallása szerint Dallasba is elvonult hosszabban meditálni.

“Napközben sokkal összeszedettebbnek érzem magam... az az idő, amit a reggelitől és az ebédtől visszakaptam, lehetővé tette, hogy jobban koncentráljak arra, miből is áll a nap... Lefekszem és tíz percen belül alszom is, ha nem hamarabb. Mindez tényleg megváltoztatta, milyen gyorsan alszom el, és milyen mélyen tudok aludni." - magyarázta Dorsey.

Jack Dorsey-ról, a Twitter vezérigazgatójáról átfogó portrécikket olvashat a Hetek pénteken megjelenő számában.

(Daily Mail/CNBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!