"Egyedül ő az, akiben megbízok" - A Twitter volt vezérigazgatója is elmondta a véleményét Musk lépéséről
Jack Dorsey bízik a Tesla-vezér küldetésében
"Egyedül ő az, akiben megbízok" - A Twitter volt vezérigazgatója is elmondta a véleményét Musk lépéséről

Youtube/CNET Highlights

2022. 04. 26.
A Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey hétfő este reagált arra a hírre, hogy az igazgatótanács egyhangúlag jóváhagyta az Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatával kapcsolatos végleges megállapodást, mondván, hogy Musk az „egyedüli megoldás”, és teljes a bizalma abban, hogy meg fogja oldani a közösségi médiaplatform problémáit.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elfogadta a Twitter vezetősége Elon Musk amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, így a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe kerül az egyik legbefolyásosabb közösségi médiaplatform. Donald Trump szerint Musk "egy jó ember", de ő akkor sem tér vissza, ha engednék. 

„Szeretem a Twittert. A Twitter áll a legközelebb a globális tudathoz”

– jelentette ki Jack Dorsey, a Twitter volt vezérigazgatója, hozzátéve, hogy számára csak az ötlet és a szolgáltatás számít, melyek védelméért minden tőle telhetőt megtesz. „A Twitter mint cég mindig is az egyetlen ügy volt, amivel foglalkoztam, és egyben a legnagyobb csalódásom is. A Wall Street és a reklámcégek tulajdona volt.

A Wall Streetről való visszavétel a helyes első lépés.”

„Alapvetően nem gondolom, hogy bárkinek is birtokolnia, vagy üzemeltetnie kellene a Twittert. A protokoll alapján a közjó szolgálata lenne a cél, nem a vállalati lét. Mégis vállalatként működik, és

ezt a problémát egyedül Elon tudja megoldani, egyedül ő az akiben megbízok.

Bízom a tudat fényének kiterjesztésére irányuló küldetésében” – folytatta. „Elon célja, hogy olyan platformot hozzon létre, amely maximálisan megbízható és széles körben befogadó, megfelelő cél... Ez a helyes út… teljes szívemből hiszek benne.”

A Musk által részvényenként 54,20 dollárért megvásárolt cég eladása várhatóan idén lezárul, a Twitter részvényeseinek jóváhagyása és más hatósági jóváhagyások függvényében.

Utalt arra, és bizonyos esetekben világosan ki is mondta, milyen változások következnek be a Twitteren, ha átveszi a cég irányítását, beleértve a platform tartalommoderálási paraméterek lazítását, a platform algoritmusainak nyílt forráskódúvá tételét, a botok kiiktatását és a valódi emberek hitelesítését a felhasználói felületen.

(DailyWire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!