hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Az emberi jogainkat akarjuk” – A kínai tüntetések háttere

Betelt a pohár: példátlan tüntetéshullám indult Kína-szerte az utcákon és az egyetemi campusokon a három éve tartó, embertelenül szigorú Covid-lezárások miatt. A demonstrálók Hszi Csin-ping elnök távozását és a kommunista uralom végét követelik.

Győzhet-e a világ leggazdagabb embere a cenzúra ellen

Bár a Twitter a szólásszabadság platformjaként jött létre, az elmúlt évek során számos konzervatív hang esett áldozatul cenzorainak. Kérdés hogy Musk új felülete túléli-e az elhallgattatására irányuló külső erőfeszítéseket.

A szivárványos focisták és az emberi jogok

Ki gondolta volna, hogy a katari Vébé fő hírei a szivárványos válogatottak bohóckodásairól és nem a VAR abszurditásáról szólnak majd? 2010-ben, amikor a FIFA kiadta a rendezés jogát Katarnak, kérdések özöne merült föl. Főleg azért, mert rögtön felröppentek hírek az eljárást övező korrupcióról. Még ha nem is történt eddig olyan eljárás, ami ezt a gyanút hivatalosan igazolta volna, azóta már megbukott Blatter FIFA-elnök, nem is függetlenül a vébérendezés jogát odaítélő ügymenettől.

Belföld

Hack Péter az EU-pénzekről: magasugrás közben emelik a lécet

Minden eddiginél erősebb fegyvert vetett be az Európai Bizottság a magyar kormánnyal szemben, amellyel lényegében világos üzenetet fogalmazott meg a tagállamok felé: többé nem tűri el Brüsszel, hogy bárki az Egyesült Európa útjában álljon.

„Nincs szükség még egy kormánypárti vagy vállaltan ellenzéki médiumra”

Ma már nem nagyon érezni semmit abból a médiafelhajtásból, ami a 92.9 elnyerésekor vette körbe a rádiót. Egyre több olyan véleményvezérnek van mûsora náluk, amely mindkét politikai oldallal szemben kritikus, amire a hallgatottsági adatok alapján láthatóan megnõtt az igény.

Hit és értékek

Ma is érvényes-e a tizedfizetés üzenete?

Honnan ered a tizedfizetés gyakorlata? Van bibliai megalapozottsága az egyházi tizednek? Mondott-e erről bármit maga Jézus? Ez nem egy olyan ószövetségi gyakorlat, ami az Újszövetségben érvényét vesztette?

LMBTQ-reformok: még a pápával is szembe mennek a német katolikusok

A katari világbajnokságon a német válogatott kampányolt leghangosabban a homoszexuális  kapcsolatokat reklámozó „One Love” karszalag  mellett, Németországban a katolikus egyház állt be az LMBTQ-mozgalom élharcosának.

HÁTTÉR

Krach a kriptotőzsdén: kevesen buknak ilyen gyorsan ilyen nagyot

Fél éve még a kritpovaluták világának egyik bástyája volt, november elejére azonban a 21. század egyik legnagyobb vállalati kudarcává vált az FTX kriptotőzsde. Az FTX november elején jelentett csődöt, a jelenleg is zajló eljárás során pedig számos hihetetlen tény került napvilágra.

Újra egy Obama lehet az amerikai elnök?

Elstartolt a 2024-es kampány a Fehér Házért. Donald Trump a félidős választások után bejelentette indulását, és sokak szerint az sem véletlen, hogy Michelle Obama ekkorra időzítette második könyvének megjelenését.

Kanada bekeményít: a gyerekeknek is jár a halálba segítés?

Kanada a világ élvonalában jár az eutanázia és az asszisztált öngyilkosság liberalizációja terén. A szabályozás fokozatos kiterjesztésének eredményeként néhány hónap múlva már a mentális betegséggel küzdők is igényelhetik a „méltó halált”.

KÁVÉSZÜNET

Dekorációs és túlélési tippek karácsonyra

Ahogy beköszöntenek a hideg, fénytelen napok, egyre jobban igényeljük, hogy otthonunk melegséget árasszon. Idén télen sok család szembesül azzal, hogy az elmúlt évekhez képest kevesebbet tud szánni ajándékvásárlásra, ezt azonban fordíthatjuk előnyünkre is, hogy jóval tudatosabban vásárlunk és ajándékozunk. Míg minden médiafelületen az árad felénk, hogy örömöt okozni és átélni újabb és újabb tárgyakkal tudunk, az ünnepek után gyakori ürességérzés ennek ellentmondani látszik. Ráadásul a meggondolatlan vásárlás mind a pénztárcánkra, mind a környezetre óriási terhet ró. /2022.12.02. (XXVI/48)/

Ki a Mikulás?

„Minden gyermek várva vár, vidám ének hangja száll” – szűrődnek ki a csilingelő hangocskák a meleg otthonok ablakain át, az év egyik legizgatottabb estéjén, december 5-én. De honnan származik ez a jóságos nagyapó?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!