hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Szivárványvihar: harc Izrael lelkéért

Izrael zsidó identitása körül megalakulása óta folynak a viták, hiszen a vallási és az etnikai identitás, illetve a különböző irányzatok világnézeteinek összeházasítása cseppet sem egyszerű dolog. Ezúttal a vita gyújtópontját az LMBTQ-jogok adták.

Döbbenet: pedofíliára érzékenyít a luxusmárka

A napokban tömeges közfelháborodást keltett a pedofíliát kiskorúakkal népszerűsítő luxusmárka, a Balenciaga legújabb kampánya, mely egy veszélyes érzékenyítési folyamat újabb eleme lehet.

Belföld

Előzzük Európát: a magyaroknál divatba jött a házasság

„2020-ban egyedül nálunk nőtt a házasságkötések száma Európában, s az addig csökkenő hazai trend átfordult növekvőbe. Ez azért is fontos, mert a gyermekvállalás előszobája a házasság, s a jó házasságban élő emberek a legegészségesebb és legboldogabb emberek a világon” – hangzott el minap egy konferencián.

Lesz-e válság? Ilyen évre számíthatunk 2023-ban

Gazdasági szempontból 2023 nehézségekkel tűzdelt, de menedzselhető év lesz – mondta a Heteknek Madár István közgazdász. Egyelőre válság nincs, de a külső és belső gazdasági körülményeknek is optimálisan kell alakulniuk, hogy ne is legyen.

Meztelen táncosok az operában: hódít a progresszió a klasszikus kultúrában

„Döbbenten hallom, ahogy repkednek a harcászati célra kidobott dollármilliárdok, tehát a járvány után is bőven van pénz arra, amit a politikusok fontosnak tartanak. Sajnos a klasszikus kultúrát nemhogy nem támogatják, hanem – a mai oroszfóbiával súlyosbítva – sokkal inkább kitörölnék azt az emberek életéből” – mondja Rácz Ödön, a Bécsi Filharmonikusok szólónagybőgőse.

Hit és értékek

Miért állítja Kanye West, hogy a feketék az „igazi héberek”?

Sokan találgatták, hogy mi ütött Kanye Westbe, miért esett neki vadabbnál vadabb kiszólásokkal és üzenetekkel a zsidóságnak, miért tiszteli Hitlert, miközben azt állítja magáról, hogy „nem lehet antiszemita, mert a feketék valójában zsidók”. Cikkünkben a „fekete héberek” (Black Hebrews) különös mozgalmának több mint 100 éves történetét vázoljuk fel.

HÁTTÉR

Bosszú, vér, cinizmus: a Tarantino-koktél

Utolsó filmjét még elkészíti az alkotó, aztán vége. Lezáródik az életmű, ami darabka tükre az ezredfordulónak, a sokat említett korszellemnek. A rendezőt sokan a film fenegyerekének látják, aki gyakorta idéz a teljes film-univerzumból; s amit onnét kikölcsönöz, azt persze átértelmezi a maga szájíze szerint. Teszi mindezt roppant arányérzékkel és a rá jellemző, ikonikus monológokkal fűszerezve. No meg az időnként roppant taszító vizuális körettel.

Szezám utca: már nem játék

Mindenki hallott már a Szezám utcáról, ám azt kevesen tudják, hogy az 1969-ben elindított, 150 országba eljutott műsor célközönségének eredetileg a 4 év körüli, színes bőrű gyerekeket szánták. Újabban viszont az elfogadás tanítása helyett a faji igazságtalanságra igyekeznek felhívni a figyelmet.

A woke úttörői: aktivistaképzés az iskolákban

A szociális és érzelmi tanulás nagyon vonzónak hangzik. Ahhoz azonban, hogy teljes képet kapjunk róla, nem kerülhetünk ki olyan kérdéseket, mint hogy mi az oktatás célja, kinek a felelőssége a gyermek erkölcsi és világnézeti nevelése, vagy hogy gyűjthet-e a magánéletre vonatkozó adatokat az iskola a diákjairól.

KÁVÉSZÜNET

Szájhigiénés kisokos a babavárás idejére

Talán hallottuk már a következő mondást, miszerint „egy baba, egy fog mínusz”. Ennek azonban nem feltétlen kell így lennie.

Így üzenj hadat a depressziónak

Tény: az orvostudomány hivatalos álláspontja szerint a test és a lélek szorosan kapcsolódik egymáshoz. Az emberi test állapota kihat a lélekre és fordítva. Közös gondolkozásra invitálva néhány szakembert, arra jutottunk, hogy tudatosan kell tennünk azért, hogy örömben éljünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!