Körözést adtak ki Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő ellen
Körözést adtak ki Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő ellen

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 10. 11.
A volt orosz államfő hétfőn azt mondta, hogy Oroszország újabb masszív csapásokat készít elő Ukrajna városai ellen. Kijev az ország területi épségének megsértésével gyanúsítja.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) körözést adott ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, volt orosz államfő ellen - számolt be róla az MTI az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva.

Ukrajna Medvegyevet a büntető törvénykönyv 110. cikkelye alapján az ország területi épségének megsértésével gyanúsítja, amelyet mint a hatalom képviselője követett el - derült ki az adatbázisban szereplő dokumentumból.

Az említett cikkely öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést ír elő, vagyonelkobzással vagy anélkül. Az adatbázis szerint Medvegyev március 1-jén "tűnt el".

Az SZBU felvette a körözött személyek listájára Marija Zaharovát, az orosz külügyminisztérium szóvivőjét is ugyanezen cikkely megsértésének vádjával. 

A Readovka orosz hírportál szerint az SZBU mintegy hétszáz magas rangú orosz polgári és katonai tisztségviselő ellen adott ki körözést, köztük vannak az orosz parlament alsóháza, az állami duma képviselői, a felsőház tagjai, tovább Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke és Szergej Szurovikin tábornok, az ukrajnai háborúban részt vevő erők nemrég kinevezett új parancsnoka. 

Az Ukrajinszka Pravda szerint Medvegyev hétfőn azt mondta, hogy Oroszország újabb masszív csapásokat készít elő Ukrajna városai ellen.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!