Izrael megköszönte a magyar vétót
Izrael megköszönte a magyar vétót

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

2021. 05. 20.
Magyarország Izrael mellett áll, amikor barátját és szövetségesét "egy terrorszervezet lövi rakétákkal" - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A kiújult izraeli-palesztin konfliktussal összefüggésben feltett kérdésre válaszolva a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: Izrael Magyarország barátja és szövetségese, ezért természetes, hogy Magyarország Izrael mellett áll, amikor "egy terrorszervezet lövi rakétákkal".

Elmondta, a kérdésben számos egyeztetést folytatott az izraeli kollégáival, akik megköszönték, hogy Magyarország blokkolta az Európai Unió korábban tervezett, vonatkozó határozatának kiadását. Magyarország a jövőben is egyeztetni fog Izraellel, ugyanis ha barátját és szövetségesét rakétákkal lövik, akkor az a dolga, hogy segítséget nyújtson számára - szögezte le Szijjártó Péter.

A Külügyminisztérium a Heteknek részletesen is megindokolta, hogy miért döntött úgy, hogy elutasítja az unió izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatos állásfoglalását. A vétóra válaszul a német kancellárjelölt, Armin Laschet azt nyilatkozta, meg kellene változtatni az EU külpolitikai döntéshozatalát, hogy ne lehessen vétózni.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!