Itt az amerikai UFO-akták "előzetese": nem zárják ki, hogy a megfigyelt légi jelenségek idegen űrhajók lehettek
Egyelőre annyi a biztos, hogy nem amerikai technológiáról volt szó
Itt az amerikai UFO-akták "előzetese": nem zárják ki, hogy a megfigyelt légi jelenségek idegen űrhajók lehettek

Forrás: Youtube/Fox News

2021. 06. 04.
Az amerikai hírszerzés semmilyen arra utaló bizonyítékot nem talált, hogy a haditengerészek által megfigyelt légi jelenségek idegen űrhajók lettek volna, de cáfolni sem tudja azt.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Ahogy arról még januárban beszámoltunk, Donald Trump korábbi amerikai elnök elrendelte, hogy a katonai hírszerző ügynökségeknek fel kell fedniük az UFO helyett újabban UAP-észlelésekkel kapcsolatos információikat az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának 180 napon belül. 

A Pentagon és az FBI, valamint a többi szövetségi ügynökség jelentésének részletes elemzést kell tartalmaznia a térinformatikai, jel alapú és emberi hírszerzés által észlelt és vizsgált azonosítatlan légi jelenségekről. 

A napokban egy-két dolog kiderült már a nyilvánosságra hozatalra váró dokumentumból.

A jelentésről egyenlőre annyit tudni, hogy az elmúlt húsz év során észlelt 120 légi incidensről megállapították, hogy biztosan nem az amerikai hadsereghez, vagy valamely fejlett kormányzati technológiához kapcsolódnak. Ezzel cáfolták annak a lehetőségét, hogy a haditengerészet pilótái, akik az azonosítatlan repülő tárgyakról beszámoltak, olyan programokkal találkozhattak, amelyeket a kormány titkolni szándékozott.

Ez azonban az egyetlen dolog, amit biztosan állít a dokumentum, tették hozzá a tisztviselők.

Bár a teljes, titkosítás alól feloldott jelentést június 25-ig nyilvánosságra hozzák a Kongresszusban, kevés határozott következtetést tartalmaz majd.

A vezető tisztségviselők elismerték, hogy a megállapítások kétértelműsége miatt a kormány

nem zárhatja ki véglegesen azokat az elméleteket, amelyek szerint a katonai pilóták által megfigyelt légi járművek idegen űrhajók is lehettek.

Más lehetőség az, hogy esetleg ellenséges idegen hatalmak fejlett technológiáiról lehet szó, melyek behatoltak az amerikai légtérbe azért, hogy katonai bázisok után kémkedjenek. A jelentés "előzetese" szerint az égi jelenségek legalább egy része

"rivális hatalmak kísérleti technológiájához kapcsolódhat, legvalószínűbb, hogy Oroszországéhoz, vagy Kínáéhoz."

a Hetek pénteken megjelenő számában részletesen elemzi az amerikai szenátus számára készült “UFO-jelentés” megállapításainak lehetséges politikai, védelmi és spirituális következményeit.

(Daily Wire/NYTimes/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!