hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Balközép veterán lett Izrael elnöke

A Kneszet által megválasztott új elnök, Isaac Herzog július 9-én lép államfői hivatalába. A nagy múltú család sarja karizmatikus vezetők szülötte, maga azonban inkább szürke eminenciás.  Sokak szerint megválasztása a Netanjahu-korszak végét jelzi.

Ahmadinezsád a rendszer bukásával reménykedhet a visszatérésben

Drasztikusan átalakulhat az iráni politika a június 18-i választások után, amiben akár a korábbi elnöknek, Mahmúd Ahmadinezsádnak is szerepe lehet.

Alulmaradt a fehérorosz rendszerváltó mozgalom

Véget értek ugyan Fehéroroszország nagyvárosaiban a százezres tüntetések, úgy tűnik, hogy Lukasenka elnök pozíciója stabilizálódik, A felszín alatt azonban a tiltakozási hullám szimbolikus formában fennmaradt. Közben kockázatos akcióval letartóztattak egy politikai aktivistát, de vajon  ki az a fiatalember, aki miatt kalózkodásra adja fejét az öregedő belarusz diktátor?

Belföld

Tiltólistára kerültek az egyszer használatos műanyagok

A klímavédelmi akcióterv keretében Magyarországon is elindult a törvényalkotási folyamat az egyszer használatos műanyagok forgalomból való kivonásáról. Júliustól nem találkozhatunk műanyag szívószállal vagy evőeszközökkel, és búcsút kell mondanunk a nejlonzacskóknak.

A pedofilok többnyire személyesen ismerik az áldozataikat

Minden munkanapra jut egy ismertté vált pedofil bűncselekmény hazánkban, a bántalmazott gyermekek többségénél pedig pszichés problémák alakulnak ki. A fideszes képviselők célja, hogy a javaslat elrettentse az esetleges elkövetőket.

Az amerikaiak fúrták meg a Fudan-projektet?

„Nem irreális a Fudan-ügynek az az értelmezése, miszerint az amerikaiak most elkaszáltak egy kínai projektet a saját szövetségesük területén” – vélekedett a Heteknek Salát Gergely Kína-kutató, akivel a kínai–magyar kapcsolatokról és a nagyhatalmi játszmákról beszélgettünk.

Kedves Olvasó!

Akár akarjuk, akár nem, a most induló, részben hazai rendezésű Európabajnokság nem csak a futballról fog szólni.

Hit és értékek

Amerikai „UFO-jelentés”: nincs magyarázat az ismeretlen repülő járművekre

Kiszivárgott az amerikai szenátus elé kerülő „UFO-jelentés”, amelynek legfőbb megállapítása, hogy az elmúlt két évtizedben legalább 120 olyan légi incidens történt, amelyre a Pentagon nem tudja a magyarázatot. Az azonosítatlan légi tárgyak komoly aggodalmat keltenek az Egyesült Államokban, így a kutatás tovább folytatódik.

HÁTTÉR

Hétvégenként kirakatokat rendezget a világ leggazdagabb embere

Miután hosszú évtizedeken át amerikai techmogulok uralták a csúcsot, most egy európai multimilliárdos vette át a vezetést a világ szupergazdagjainak rangsorában. Ő Bernard Arnault, a Louis Vuitton, a Moët, a Hennessy, a Christian Dior és más luxusmárkák tulajdonosa. Előretörését a Covidnak és Kínának köszönheti. 

„A gének töltik be a fegyvert, az életmód húzza meg a ravaszt”

A hazai Covid-halálozás kritikus mértéke intő jel volt arra, hogy nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni a népegészségügyi helyzetünk romlását: az elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség növekvő gyakoriságát. 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!