hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hétvégenként kirakatokat rendezget a világ leggazdagabb embere
A Covid és Kína segítette a csúcsra Bernard Arnault-t
Hétvégenként kirakatokat rendezget a világ leggazdagabb embere

Fotó: AP / Francois Mori

2021. 06. 10.
Miután hosszú évtizedeken át amerikai techmogulok uralták a csúcsot, most egy európai multimilliárdos vette át a vezetést a világ szupergazdagjainak rangsorában. Ő Bernard Arnault, a Louis Vuitton, a Moët, a Hennessy, a Christian Dior és más luxusmárkák tulajdonosa. Előretörését a Covidnak és Kínának köszönheti. 

Tavaly március óta Bernard Arnault vagyona több mint megkétszereződött: akkor 76 milliárd dollárra rúgott, 14 hónap elteltével pedig már 186,3 milliárd dollárra, amivel épp meg tudta előzni az Amazon-vezért – és lelkes űrturistát – Jeff Bezost, aki bár visszavette címét egy napra, azóta újra elvesztette az első helyet.

Az LVMH cégcsoport és Arnault szárnyalása ugyan figyelemre méltó, de nem egyedülálló a luxusiparágban. A döntően európai luxuscégek többnyire szárnyalnak, köszönhetően a vártnál lényegesen magasabb bevételeknek a 2021-es évben. 

A szakértők szerint nem pusztán a koronavírus miatt otthon ragadt felsőosztálybeli nyugatiak fűtik a keresletet, hanem a már nem csak ébredő, hanem gyorsuló kínai – és általában ázsiai – piac. Ennek köszönhetően a Jefferies elemzői szerint az LVMH bevétele az idei első öt hónapban 32 százalékot nőtt 2020 hasonló időszakához képest.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!