hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A gének töltik be a fegyvert, az életmód húzza meg a ravaszt”
Interjú Dr. Ádány Rózával, a Debreceni Egyetem orvosprofesszorával
„A gének töltik be a fegyvert, az életmód húzza meg a ravaszt”

Dr. Ádány Róza, a Debreceni Egyetem orvosprofesszora(Fotó: Bódi Sándor / unideb.hu)

2021. 06. 10.
A hazai Covid-halálozás kritikus mértéke intő jel volt arra, hogy nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni a népegészségügyi helyzetünk romlását: az elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség növekvő gyakoriságát. 

Májusban ért véget egy ötéves, átfogó népegészségügyi kutatásuk Magyarországon. Úgy tudom, a projektnek különös aktualitást adott, hogy a koronavírus-fertőzés szempontjából is a legfőbb rizikónak számító betegségcsoportokra koncentráltak. 

– Igen, a kutatásunk fókuszában az úgynevezett kardio­metabolikus betegségek genetikai és környezeti kockázati tényezőinek feltárása állt. 

„Tolmácsot kérek.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!