Globális kódrendszerbe kötne minden embert a kínai elnök
Csak az utazhat, aki zöld egészségügyi QR-kóddal rendelkezik
Globális kódrendszerbe kötne minden embert a kínai elnök

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 11. 27.
Egészségügyi QR-kódokat javasol a kínai elnök a járvány utáni időszakra. Hszi Csin-ping szerint személyes egészségügyi adatokat tartalmazó kódokkal kellene ellátni a külföldre utazókat.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A kínai elnök a virtuális G20-csúcstalálkozón beszélt arról a tervről, ami a határátlépést egészségügyi tanúsítványokhoz, köztük rendszeres vírustesztekhez kötné. „Reméljük, hogy mind több ország csatlakozik ehhez a globális mechanizmushoz” – mondta Hszi a South China Morning Post angol nyelvű kínai lap beszámolója alapján.

A kínai államfő szerint „egyre jobban egységesített ellenőrzési gyakorlatra van szükség ahhoz, hogy az emberek rendezett mozgását biztosítani tudjuk”. Az egészségügyi információkat mobiltelefonokkal leolvasható QR-kódokban tárolják, és ezt a módszert Kínában február óta már széles körben használják. A zöld színű QR-kód azt jelenti, hogy az illető egészséges, és így szabadon utazhat, míg a sárga és piros kódszín azt jelenti, hogy azonnal karanténba kell vonulnia.

Azoknak, akik utazni szeretnének, speciális tesztet kell elvégeztetniük, és ha negatív az eredményt, ezt online kell felölteniük a rendszerbe, hogy megkapják a zöld színű QR-kódot. Kínában ezt a módszert a belföldi repülőjáratokon kötelezővé tették, és abban bíznak, hogy a rendszer idővel globálissá válhat.

Emberi jogi kritikusok felhívják a figyelmet arra, hogy a különlegesen érzékeny személyes adatokat tartalmazó QR-kódok tovább erősítheti a kormányzati ellenőrzést az állampolgárok magánélete felett. Kínában az elmúlt években az új mobil technológiára alapítva átfogó társadalmi pontrendszert vezettek be, amelyek alapján már – amint arról a Hetek beszámolt – már a járvány előtt, 2019-ben 25 millió állampolgártól tagadták meg a vasúti- és repülőjegyek kiadását.

Lapunk legfrissebb számában a nagyszabású Great Reset (Nagy Újrakezdés) tervről is beszámolunk, amelyből kiderül, hogy a davosi globalista elit 2021-től miként akarja átalakítani az egész világot. A terv atyja, Klaus Schwab szerint a „2020. februárja előtti világ már soha tér vissza”.

hetek
Előfizetési nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!