Egyre érdekesebb: Orbán Viktort is megemlítik a kiszivárgott CIA-dokumentumokban
Egyre érdekesebb: Orbán Viktort is megemlítik a kiszivárgott CIA-dokumentumokban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 04. 13.
Az amerikai hírszerzés napokban kiszivárgott dokumentumai között akadnak olyan iratok is, melyek Orbán Viktor miniszterelnököt is megemlítik – elsősorban a kormányfő Amerika-kritikus állásfoglalása miatt.

A CIA érintett iratai arról számolnak be, hogy Orbán idén februárban a Biden-adminisztrációt a Fidesz ellenfelének nevezte a párt akkori frakcióülésén; és mint fogalmaznak:

„Az, hogy az Orbán Viktor által megnevezett három ellenfél között szerepel az Egyesült Államok, jól mutatja, hogy egyre erősebb az Amerika-ellenesség a magyar kormányfő retorikájában”

– idézte az irat tartalmát az NBC News nevű oldal.

Az előbbi eset tehát úgy tűnik, tovább erősítette a két ország közötti feszültségeket, és még a CIA is érdemi mozzanatként kezelte azt a magyar-amerikai kapcsolatok alakulásában.

(NBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!