Chuck Norrist is beelőzte: tiszteletbeli taekwondo mester lett Trump - fotók
A volt elnök mellett korábban Putyin is megkapta a kilencedik danos feketeövet
Chuck Norrist is beelőzte: tiszteletbeli taekwondo mester lett Trump - fotók

Forrás: Facebook/Kukkiwon_tkd

2021. 11. 24.
Donald Trump volt amerikai elnök tiszteletbeli kilencedik danos taekwondo fekete övet kapott a napokban a sportszövetség elnökétől mar-a-lagói birtokán. A volt elnöknek Lee Dong Seop, a Kukkivon taekwondo világszövetség elnöke nyújtotta át az övet, miután tudomására jutott, mennyire érdeklődik a sportág iránt.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Az Egyesült Államok 45. elnöke több közös fotóra is beállt Lee mellé hagyományos taekwondo viseletben, melyet a Kukkiwon Facebook-oldalán is közzétettek a következő felirat kíséretében: „nem kötődik semmilyen más politikai ügyhöz”.

“Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem ezt a tiszteletbeli oklevelet. A taekwondo nagyszerű önvédelmi küzdősport ezekben az időkben”

– jelentette ki a volt elnök a ceremónián. 

Trump állítólag azt is hozzátette, a Kongresszusban is viselni fogja a taekwondo-ruhát, amennyiben újraválasztják, illetve meghívta a Kukkiwon csapatát, hogy tartson bemutatót Amerikában. 

A ceremóniát követően Trump és Lee egy olyan fotó elé is beállt egy közös kép erejéig, melyen a volt elnök Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral fog kezet.

Nem Trump azonban az első kiemelkedő világvezető, aki kilencedik fokú fekete övet kapott. 

Vlagyimir Putyin orosz elnököt 2013-ban szöuli látogatása alkalmával részesítették a kitüntetésben.

Trumphoz hasonlóan Putyin sem gyakorolta a taekwondot. Az orosz vezetőnek azonban fekete öve van dzsudóban.

A kilencedik danos fekete öv a legmagasabb szint, amit profi harcművészek elérhetnek.

Trump és Putyin a tiszteletbeli övével megelőzi a harcművészetek szakértőjét és a „Walker, Texas Ranger” sztárját, Chuck Norrist is, akinek „csak” nyolcadfokú taekwondo fekete öve van.

(NYPost/Hetek)

.
Előfizetői akció


 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!