hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 01.26. (XXII/4) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Halálraítéltek és halálra szántak

Múlt vasárnap Törökország katonai offenzívát indított a kurd kantonok ellen Észak-Szíriában. A halottak száma erősen kozmetikázott, a törökországi nyilatkozatok cinikusak. A nyugat és Oroszország csendben asszisztál.

Mit ígért Obama külügyminisztere a palesztinoknak?

Régi-új szereplőként jelent meg a közel-keleti tárgyalásokon John Kerry volt külügyminiszter, aki azt tanácsolta Mahmúd AbbÁsznak, hogy „tartson ki”, és ne keressen semmilyen kapcsolatot a jelenlegi amerikai kormányzattal.

Show-biznisz politika

A show-biznisz nem csak Kalifornia jelképének számító iparág. Kampányok kimenetelét képes meghatározni, képviselői aktívan részt vállalnak társadalmi, politikai kérdésekben, ahogy erre a Golden Globe-díj-átadón Oprah Winfrey szereplése is rámutatott.

Belföld

Nincs helye kritikának

Conchita Wurst tavaly úgy nyilatkozott, hogy újból csak férfiként kíván élni, ezért „megölné” szakállas nőimitátor alteregóját. Közben meggondolhatta magát, mert idén júliusban a Budapest Pride sztárvendége lesz.

Skandináv modell itthon?

Az elmúlt időszakban a magyar politikai élet mintha újra felfedezte volna a baloldali gondolkodást, legalábbis annak bizonyos elemeit – különös módon mintha utolsóként a baloldali pártok eszméltek volna.

Hit és értékek

Róma és Germánia: Szövetségben uralták Európát

A gigászok évszázadokig dúló harca végül nászhoz vezetett, és a két hatalom egy új birodalomban egyesült. Klodvig „halálközeli” élményének következménye, a Sacrum Imperium Romanum kereken 1000 éven át létezett, ma pedig egy kicsiny állam, Liechtenstein formájában várja, hogy feltámadjon.

50 ország: itt élnek a hit mai hősei

Jelenleg a világon több mint 200 millió keresztény szenved erős vagy extrém üldözést, és tavaly háromezren haltak mártírhalált – derül ki az Open Doors aktuális jelentéséből. 

A mise vége

Luxuslakás, gördeszka- és falmászó csarnok, autószerelő műhely, óvoda, vagy éppen diszkózenétől visszhangzó exkluzív éjszakai klub – a teljesség igénye nélkül csupán néhány példa arra, hányféleképpen végződhet ma Európában egy bezárt templom sorsa.

HÁTTÉR

Egy gyalázatos gesztus és következményei

Nem visszakozik Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, sem Boross Péter volt miniszterelnök – legalábbis a Hetek szerda esti lapzártájakor úgy tűnik, mindketten részt vesznek a teljes magyar vidéki zsidóság deportálása, és közel kilencven százalékuk szisztematikus legyilkolása idején Magyarország élén álló Horthy Miklós tiszteletére rendezett emlékmisén, amit az eseményt szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége éppen a Nemzetközi Holokauszt Emléknapra volt szíves időzíteni.

Kádárt hagyjuk, de Svájcban megegyezhetünk

Új, napi, saját gyártású magazinműsort indítana, viszont megritkítaná a beszélő fejes műsorokat az idén az ATV vezérigazgatója. Németh S. Szilárddal az ATV körül tapasztalható kiemelt figyelemről, a 2017-es év sikereiről és viharairól is beszélgettünk.

A #Metoo mozgalom és az „ostromlás szabadsága”

Tavaly október óta tart a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos botránysorozat, ami nemcsak az elitet, hanem az egész társadalmat átszövi. Úgy tűnik, hosszú út lesz, mire eljutunk a médiaszenzációktól a határokat tiszteletben tartó személyközi viszonyokig.  

Sorosék a vészkorszakban

Magyar zsidók százezrei számára a 20. század közepe életük legsúlyosabb traumáját jelentette. a 2018-as válasz­tási kampány központi figurájává vált Soros György élete alapélményének tartja az ország német megszállá­sának időszakát.

KÁVÉSZÜNET

Fucsovics, a magyar klasszis

Történelmi sikert ért el Fucsovics Márton az Ausztrál Openen. A magyar fiút csak Roger Federer tudta megállítani a nyolcaddöntőben. Egy tüneményes sportpályafutás.

Könnyfakasztó igazságok

Sokak számára ez nem is olyan könnyű manapság: a helytelen életmód, a légkondicionáló , a gyógyszerek túlzott használat és még számos egyéb tényező is kiszárít-hatja a szemet.

Joghurt, a hasznos

Mire jó azon kívül, hogy bekebelezzük, ha ránk tör az éhség? Tudjunk meg többet a joghurt többi arcáról is!

A fájdalmas valóság

A vény nélkül is kapható fájdalomcsillapítók gyors segítséget jelentenek, ha fáj a derekunk, gerincünk, fogunk vagy akár a hasunk. De a téli időszakban fontos a C-vitamin pótlása is.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!