hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Könnyfakasztó igazságok

2018. 02. 22.
Sokak számára ez nem is olyan könnyű manapság: a helytelen életmód, a légkondicionáló , a gyógyszerek túlzott használat és még számos egyéb tényező is kiszárít-hatja a szemet.

 

Talán több olvasónk tapasztalt már égő, szúró érzést a szemében, amit aztán kipirosodás is követett. Nem is gondolnánk, de minden tizedik fiatalt érint a probléma (különösen, ha valaki órákig nézi mereven a számítógép monitorát), míg az idősek harmada szenved ettől a problémától.

Szemünkben a kötőhártya szabadon érintkezik a külvilággal – ezért nem közömbös, hogy milyen a páratartalma annak a helyiségnek, amelyben tartózkodunk (az ideális érték 40-60 százalék), vagy mennyire füstös, poros, huzatos az iroda, ahol dolgozunk. Nyáron a légkondicionálás, télen a fűtés száríthatja ki a levegőt. A kiszáradás azért veszélyes, mert ha nem elegendő a termelődő könny mennyisége, a kötőhártyán sérülések keletkezhetnek, ami gyulladáshoz, később akár súlyos látáskárosodáshoz is vezethet, de a sérüléseken keresztül a kórokozók előtt is megnyílik az út.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!