hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 03.23. (XXII/12) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A Putyin-éra titka

Miért szavaznak az oroszok mindig keménykezű vezetőre? A kérdés persze megfordítható: miért szavazna bármelyik ország gyengekezű vezetőre? Vlagyimir Putyin 19 év után újabb 6 évig vezetheti Oroszországot.

„Kiválasztott” vagy trójai faló?

A márciusi olasz választásokon a legtöbb szavazatot az 5 Csillag Mozgalom kapta, amelynek élén egy olyan ifjú képviselő áll, aki mérsékeltebb irányba terelné a radikális nézeteiről ismert pártot.

Belföld

Mikor változtatta meg nézeteit a Hit Gyülekezete?

Több helyen lehetett olvasni az elmúlt napokban, hogy a Hit Gyülekezete a választások előtt „szélkakasként megváltoztatta az elveit” és korábbi álláspontja helyett „Orbán Viktor tízparancsolatát mondja fel”. Mi sem áll távolabb a valóságtól. A Hit Gyülekezete sajtóosztályának közleménye.

Ellenzéki programok az oktatáspolitikában

Nemcsak a kormány, de az ellenzéki pártok oktatáspolitikai elképzeléseit is kritizálta a Heteknek Pukli István. De mit kezdenének pontosan a pártok a magyar oktatási rendszerrel? Pedagógus Szakszervezet (PSZ) fórumán hét ellenzéki párt szakértője ismertette pártja oktatáspolitikai programját. A DK, a Jobbik, az LMP, az MLP, az MSZP, a MOM és a Momentum képviseltette magát, míg a Fidesz és a KDNP nem. Ez annyiból érthető, hogy a kormánypártok most sem adtak ki választási programot, így oktatási programot sem, s megnyilatkozásaik alapján különösebb fordulatra nem lehet számítani, amennyiben ismét ők nyerik a választásokat.

Ellenzéki hullámvasút

Hódmezővásárhely után az ellenzéki pártok inkább egymás lejáratásával gyártottak vezető híreket.

A romlás és ellenszerei

Beszéljünk őszintén és egyenesen a meztelen valóságról… kezdtem volna, de rájöttem, hogy ma sokszor épp azok kezdik így, akik nem őszintén és nem egyenesen akarnak beszélni. Kezdjük újra. Fontos lenne megbeszélni sok ügyet. A sok ügy egyike a korrupció. Fontos ügy, de túl gyakran csak egyszerű támadó fegyverként használják a propaganda doktorai. Számukra a lényeg: az ellenfél tönkretétele. Pedig valóban komoly kérdésről van szó. Húzzuk ki a dolgot néhány percre a kampány mocsarából, és vizsgáljuk meg, amit látunk.

Hit és értékek

Jeruzsálemben előkerült Ézsaiás próféta pecsétlenyomata

Egy ókori pecsétlenyomat lényegében ugyanazt a szerepet töltötte be, mint ma egy névjegykártya. Szerepelt rajta az illető neve, foglalkozása, legtöbbször valamilyen személyes logó is díszítette. A csaknem tíz éve előkerült, de csak most publikált jeruzsálemi lelet is ilyen.

A pészach és a húsvét párhuzamos üzenete

A húsvét nem a tojásról, nyulakról és locsolkodásról szól, hanem a lehető legnagyobb, legkomolyabb, de egyben legörvendetesebb eseményekről. (2018. 03.29.)

HÁTTÉR

Túladagolt nemzedék

Az Egyesült Államokban már nemcsak az illegális drogok jelentenek veszélyt, hanem azok a legális teljesítményfokozók is, amelyek a végtelen könyöklési versenyben sikeressé tehetnek ugyan, de következményeik ugyanazok, mint a szintetikus drogoknak. Gyakran a szülők kezdik el „szedetni” a tablettákat – esetenként még óvodáskorú – gyermekeikkel.

A kivégzésre ítélt szabadság

Bécs megtámadásával még akár Ferenc Józsefet is foglyul ejthették volna a magyar csapatok, de az ország sorsát ekkor már eldöntötték az európai nagyhatalmak és a túl gyorsan szétfoszló katonai bakancsok.

Feláldozhatók? – „A jó választás az életet eredményezi”

7816000, egy szám, amivel a Jövőképp – Fiatalok Magyarországért! Egyesület beharangozta a leg­újabb, „Feláldozhatók?” című rendezvényét a Facebook-oldalán. Az adat a Földön az év eleje óta abortált magzatok száma, ami folyamatosan növekszik, és lapzártánkkor már meghaladta a 9 milliót a worldometers.info internetes statisztikai oldal adatai szerint.

Egy zseni Isten ellen

A napokban elhunyt Stephen Hawking a 20. század második felének Albert Einsteinje volt. Munkássága továbbvitte az Einstein által hozott forradalmat a fizikában, azonban esetenként ellentmondásos közéleti szerepvállalása sem kerülte el a média figyelmét.

Kell valaki, aki hisz bennük

„Ismerek valakit, akinek 11 gyermeke van. Mikor az első elment iskolába, a tanító addig biztatta, dicsérte, hogy év végére kitűnő lett, és később is az maradt. Utána mind a tíz testvére kitűnő tanuló lett” – meséli Mihálykó Márta, az idei Aranyanyu-díj egyik nyertesének a jelölője.

A C-vitamin esete a vesekőképződéssel

Ha az interneten böngészünk egészségügyi információkat, nagyon sokszor találhatunk ellentmondásos híreket. Ennek egy tipikus példája a C-vitamin vesekövet okozó hatása. A több évtizede fenn­álló kérdőjel erősen szemben álló két táborra osztotta a C-vitamin-fogyasztókat.

KÁVÉSZÜNET

Zanetti Magyarországon

Európában először Magyarországon jelenik meg az FC Internazionale Milano ifjúsági futball-programja. Az új futballakadémia a Szent Pál Akadémia FC és az olasz FC Internazionale Milano között szakmai megállapodás megkötése alapján jött létre, és első bemutatkozó edzését is megtartotta a Groupama Arénában. A program fővédnöke Javier Zanetti, a 2010-es BL-győztes Inter csapatkapitánya, 143-szoros argentin válogatott, aki csaknem húsz évig szolgálta a klubot.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!