hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Kiválasztott” vagy trójai faló?
Az olasz díszpolitikus: Luigi Di Maio

2018. 04. 19.
A márciusi olasz választásokon a legtöbb szavazatot az 5 Csillag Mozgalom kapta, amelynek élén egy olyan ifjú képviselő áll, aki mérsékeltebb irányba terelné a radikális nézeteiről ismert pártot.

Olaszországban egyértelműen azt üzeni a választói akarat, hogy nem kérnek többet a kormányzásképtelen, unió- és bevándorláspárti baloldali politikából. Habár nagy sikert aratott a választáson a Silvio Berlusconi által fémjelzett jobboldali pártszövetség és az 5 Csillag Mozgalom (M5S) is, a kormányalakításhoz szükséges küszöböt egyiküknek sem sikerült megugrani. A koalíciós kényszerhelyzetben felértékelődött a fontossága annak, hogy az alkuképes pártokat milyen miniszterelnök-jelöltek irányítják.

Rendszergazda a politika nagyszínpadán

A délolasz származású Luigi Di Maio egy Nápoly közeli kisvárosban látta meg a napvilágot. Édesapja egy kisebb építőipari vállalkozást vitt, miközben szerepet vállalt egy szélsőjobboldali párt, az Olasz Szociális Mozgalom (MSI) munkájában. A politikai formáció a második világháborút követően több neofasiszta mozgalom egyesülésével jött létre. Édesanyja olasz-latin szakos tanárnő volt.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!