hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Feláldozhatók? – „A jó választás az életet eredményezi”

2018. 03. 22.
7816000, egy szám, amivel a Jövőképp – Fiatalok Magyarországért! Egyesület beharangozta a leg­újabb, „Feláldozhatók?” című rendezvényét a Facebook-oldalán. Az adat a Földön az év eleje óta abortált magzatok száma, ami folyamatosan növekszik, és lapzártánkkor már meghaladta a 9 milliót a worldometers.info internetes statisztikai oldal adatai szerint.

fiatal egyetemistákból álló közösség előadása a Budapesti Műszaki Egyetemen egy olyan témáról szólt, ami nagyon sok embert érint, mégis kevesen beszélnek nyíltan róla: ez pedig nem más, mint az abortusz. Fodor Bálint egyetemista, a rendezvény egyik szervezője a Heteknek elmondta: „Nagyon sok téma felmerült, és amikor az egyik megbeszélésünkön elhangzott az abortusz mint előadásötlet, éreztük, hogy ezzel foglalkoznunk kéne. Hamar rájöttünk, hogy igen sok mindent el lehetne mondani, amiről a hétköznapi ember nem tud, vagy nem szeretne tudomást venni.”

Az első perctől kezdve tapasztalták, hogy ez a téma nagyon megosztja az embereket. Úgy érezték, két lehetőségük van: vagy vitát rendeznek, és akkor mind az életpárti, mind a „döntéspárti” oldal felszólalhat, vagy csak a saját véleményüket próbálják – amennyire lehet, objektíven – elmondani. „Ez utóbbi mellett döntöttünk végül, így számíthattunk kritikára is. Mivel elsősorban a fiatalok elérése volt a célunk, ezért a Face­book­os hirdetésekre tettük a hangsúlyt. A kritika negatív kommentek formájában érkezett még az előadás előtt, amelyekben a nők egyéni, szabad döntésének titulálták az abortuszt, és elutasítottak minden ezzel ellenkező véleményt. Ellenben többségben voltak azok, akik támogatták a témafelvetésünket, és egyetértettek velünk, az előadáson résztvevők pedig egyértelműen pozitívan értékelték az üzenetet. A legtöbb információt viszont az online kérdőívünk kiértékelése után kaptuk, amit közel 1200-an töltöttek ki, többségében fiatalok. Ebből kiderült, hogy a generációnk közel fele gondolkozik konzervatív elvek mentén a témában.”

Történeti áttekintés

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!