hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kell valaki, aki hisz bennük
Súlyos betegen is másokon segít Mihálykó Márta

2018. 04. 19.
„Ismerek valakit, akinek 11 gyermeke van. Mikor az első elment iskolába, a tanító addig biztatta, dicsérte, hogy év végére kitűnő lett, és később is az maradt. Utána mind a tíz testvére kitűnő tanuló lett” – meséli Mihálykó Márta, az idei Aranyanyu-díj egyik nyertesének a jelölője.

 

Mihálykó Márta szerint az embernek felnőtt korában épp olyan fontos, hogy valaki mögötte álljon, és higgyen abban, hogy többre képes, akárcsak a gyerekeknek. „Ugyanúgy megérdemelné az Aranyanyu-díjat, mint én” – mondta róla Lacziné Somogyi Tímea, a kecskeméti Védőháló Karitatív Egyesület vezetője, aki idén – Márta jelölése nyomán – elnyerte a Richter Gedeon-díjat. (Tímeáról, a hétgyermekes roma szociológusnőről lapunk 2017. december 8-ai számában közöltünk riportot.)

„Márta négygyermekes családanya, aki sokáig az egészségügyben dolgozott. Hosszú évek óta az egyesületünk egyik legaktívabb tagja, gyakran a nagyfia is beugrik ide segíteni. A férje mozdonyvezető, aki most végzi a jogot” – mesélte Tímea a munkatársnőjéről, aki nem mellesleg motoros tolószékkel közlekedik, mankó nélkül nem is tud járni. A 47 éves nőnek ugyanis szklerózis multiplexe (SM) van, aminek köztudott jellemzője a fokozatos állapotromlás.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!