hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zanetti Magyarországon
Egy látogatás háttere

2018. 03. 22.
Európában először Magyarországon jelenik meg az FC Internazionale Milano ifjúsági futball-programja. Az új futballakadémia a Szent Pál Akadémia FC és az olasz FC Internazionale Milano között szakmai megállapodás megkötése alapján jött létre, és első bemutatkozó edzését is megtartotta a Groupama Arénában. A program fővédnöke Javier Zanetti, a 2010-es BL-győztes Inter csapatkapitánya, 143-szoros argentin válogatott, aki csaknem húsz évig szolgálta a klubot.

A Szent Pál Akadémia FC-t közel 20 évvel ezelőtt alapították azzal a céllal, hogy amatőr és hivatásos sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítson a Hit Gyülekezete tagjai és iskoláinak diákjai, valamint mindazok számára, akik az alapítók felfogásával és céljaival azonosulni tudnak.

A Gyülekezet iskolahálózata partneri kapcsolatot ápol a Szent Pál Akadémia FC–Hit SE sportegyesülettel, a gyülekezet felsőoktatási intézménye a Szent Pál Akadémia név használatát is engedélyezte a sportklub számára. A diákok nagy számban sportolnak az egyesület különböző szakosztá­lyaiban, sőt az egyház intézményei alapító tagjai a sportegyesületnek. Jelenleg nyolc utánpótlás és két felnőtt, hivatalosan leigazolt játékosokkal rendelkező csapata van. Az utánpótlás korosztályban jelenleg összesen körülbelül 150 gyerekkel foglalkozik Budapesten az egyesület, amely évente több játékost továbbít a nemzeti első osztályú klubok korosztályos utánpótlás csapataiba (például Újpest FC, Ferencváros TC, Budapest Honvéd SC, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia). Az egyesület az elmúlt két évtizedben folyamatosan, lépésről lépésre fejlődött.

A megállapodás

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!