hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 05.18. (XXII/20) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Nyomás alatt az Iránnal üzletelő Európa

Donald Trump újabb beváltott választási ígérete, az iráni atomalkuból történő kilépés miatt tovább élesedik a konfliktus Európával, amiről hamar kiderül, hogy nem morális, hanem inkább pénzkérdés az egész.

Újabb nagykövetségek Jeruzsálemben

Az izraeli miniszterelnök reményei szerint nem az Egyesült Államok és Guatemala lesz az egyetlen, amely áthelyezi nagykövetségét a főváros­ba. Most összeszedtük azokat az or­szágokat, amelyek felvetették a Jeruzsálembe költözés lehetőségét.

Belföld

Budapest–Jeruzsálem: Egyre szorosabb szövetség

Magyar vétó az EU Izrael-ellenes határozatával szemben, magyar részvétel az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözésének ünneplésekor – egyre következetesebbnek tűnik Magyarország Izrael-politikája.

Ungár Péter: „Megvan a magam felelőssége”

Belharcok, személyeskedés, dulakodás – erről szólnak a hírek az LMP-vel kapcsolatban. Ungár Péter elnökségi tagot a párt belügyeiről, a választási eredményről, az MSZP-ről és a Jobbikról is kérdeztük.

Optimista gazdasági programmal állt elő a kormány

A kormányzatok mindenekfeletti célként hirdetik a gazdasági növekedés szükségességét, közgazdasági szakemberek viszont ennél összetettebbnek tartják a siker receptjét. A magyar gazdaság növekedési pályára lépett, kérdés, hogy ez hosszú távon fenntartható lesz-e.

Hit és értékek

A Szellem erejével

A jeruzsálemi pünkösd nem maradt egyszeri, rendkívüli esemény. A Szellemtől inspirált hívők Az első apostolok korszaka után is karizmatikus erővel hirdették az evangéliumot, és a 2. század végére már több millióan váltak a Római Birodalomban kereszténnyé. Hatékonyságuk titka a Szellem erejében rejlett.

Millenniumi fordulat

A nyugati világban a keresztények missziós tevékenységük egyre nagyobb hányadát helyezik át a virtuális térbe, ám az egyház növekedését nem az új kommunikációs forma és nem is ez a térség adja – állapította meg két, frissen megjelent tanulmány.

HÁTTÉR

Beszélgetés Malek Andreával színházról, musicalről, magánéletről

Malek Andrea nemrég jelentette meg új albumát, amelyen átdolgozott magyar népdalok hallhatók. Beszélgetés színházról, musicalről, a tehetségkutató versenyekről és magánéletről.

A nyomorteleptől a diplomáig

Szociális munkás, özvegyként egyedül neveli gyermekeit, hobbija a zene és a versenytánc – egy nő esetében majdhogynem szokványos életpálya, de ezúttal a 38 éves Raffael Istvánról beszélünk.

Megmaradni csángó magyarként

A moldvai csángók helyzete volt már nehezebb, de az 1989 előtti román hatalom adminisztratív nyomását, amellyel a teljes asszimilációt akarta elérni, könnyebb volt elviselni, mint a hétköznapok közönyét.

KÁVÉSZÜNET

Az elitliga és az MLSZ

Az UEFA legújabb terveivel szemben csak egyértelmű tiltakozással lehet fellépni. „Gyors és hatalmas változások jönnek.” „Miért osztozzunk a pénzen, ha ti senkit nem érdekeltek?” Ezekkel a mondatokkal foglalható össze egy nyilatkozat az elmúlt napokból, amely elgondolkodtató folyamatokra mutat rá a labdarúgásban. És amely eklatáns példaként szolgál – valamelyest a sport világától függetlenül is –arra, hogyan nyúlhatnak át emberek millióinak a feje fölött „öltönyös” bürokraták bármiféle szakmai vitát ignorálva, kulturális vívmányokat szétcincálva, természetesen a „nemzetköziesítés” és a profit (egyoldalú) csiholása jegyében.

JFK húgának tragikus története

Rosemary Kennedy, John F. Kennedy (JFK) húgának története a lobotómia nevű neurológiai beavatkozás súlyos kudarcaként híresült el. A maga idején felkapott agysebészeti eljárás, amivel sokak életét tönkretették, ma már a múlté. Viszont a mentális problémákkal szembeni előítéletek, melyek Rosemary sorsát is megpecsételték, máig élnek.

Hatékony fájdalomcsillapítás

Van, aki egyáltalán nem akar gyógyszert szedni, és van, aki a legkisebb fájdalomra is a tabletták után nyúl, hogy minél gyorsabban megszabaduljon kínjaitól. A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók a leggyakrabban használt gyógyszer­fajták közé tartoznak mind hazánkban, mind világszerte.

Érdemes-e műkincsbe fektetni?

Manapság egyre többen fontolgatják, hogy megtakarításaikat műkincsekbe fektessék be. Aki nem mer a tőzsdén kockáztatni, a biztonságosabb megoldásokat keresi. Nem árt azonban megismerkedni a műkincspiac sajátosságaival is.

(Sz)épülés joghurttal

A görög vagy a natúr joghurt nemcsak az emésztésünk őre, hanem költséghatékony megoldást jelenthet a bőr és a haj megszépítésében is. Rendszeres fogyasztása elősegíti a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát is, mellyel növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást. A bélrendszer erősítése az immunrendszer erősítését is jelenti.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!