hetilap

Hetek hetilap vásárlás
(Sz)épülés joghurttal

2018. 06. 14.
A görög vagy a natúr joghurt nemcsak az emésztésünk őre, hanem költséghatékony megoldást jelenthet a bőr és a haj megszépítésében is. Rendszeres fogyasztása elősegíti a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát is, mellyel növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást. A bélrendszer erősítése az immunrendszer erősítését is jelenti.

A káros baktériumok távol tartásán túl a joghurt egyéb gyomor- és bélpanaszok megszüntetésében is hatékony segítséget tud nyújtani. Az eredményesség növelése érdekében célszerű olyan joghurtokkal feltankolni a hűtőszekrényünket, amelyek probiotikus törzseket és prebiotikumokat is tartalmaznak.

Víz- és tejsavtartalma révén hidratáló tulajdonságokkal bír, alkalmazásával eltávolíthatóak az elhalt, száraz hámsejtek a bőr felületéről. A pattanásos arcbőrnek is esküdt ellensége a fehér csoda, ugyanis savas hatása elpusztítja azokat a baktériumokat, melyek a pattanás kialakulásáért felelősek. Egy evőkanál joghurtba kevés mézet és néhány csepp citromlevet csöpögtessünk, amit körülbelül öt percig szükséges az arcon tartani, majd lemosni. Arcpakolás készítéséhez némi lenmagdarát is tegyünk az előzőleg elkészített joghurtkeverékbe, és az így nyert masszát kenjük az arcunkra 10-15 percre, majd öblítsük le az arcunkról a kencét.

A fehér finomságot a haj kondicionálására is lehet alkalmazni. Két evőkanál görög joghurtba egy mokkáskanál kókuszolajat és egy evőkanál mézet keverjünk, amit a hajra vigyünk fel. Hagyjuk hatni körülbelül 20 percig, majd a leöblítést követően gyönyörködhetünk a könnyen kezelhető hajunkban. A korpás haj kellemetlenségeire is megoldást jelenthet, ha rövid hajra egy kis poharas, míg hosszú hajra egy nagy poharas natúr joghurtot alkalmazunk, és hajmosás előtt 20 percre a fejbőrre kenve kezeljük vele a problémás területet. A pakolást hetente célszerű megismételni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!