hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beszélgetés Malek Andreával színházról, musicalről, magánéletről
„A kezükbe adtam a hálót, de a halat nekik kell kifogniuk”

2018. 05. 17.
Malek Andrea nemrég jelentette meg új albumát, amelyen átdolgozott magyar népdalok hallhatók. Beszélgetés színházról, musicalről, a tehetségkutató versenyekről és magánéletről.

Toldy Mária énekesnő és Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas karmester, zeneszerző lányaként evidencia volt, hogy a színpadot választotta hivatásként?

– Persze, hiszen én a muzsikával, a zenében nőttem fel. Édesanyám aktív énekes volt, amikor a szíve alatt megtapasztaltam a rivaldafény szépségét. Később a kislányommal megéltem ugyanezt, hiszen nyolc hónapos terhesen még annyira jól éreztem magam, hogy örömmel vállaltam fellépéseket, önálló esteket. Az anyukám magánénektanár, és már kiskoromban elvitt az óráira.

Először a zongora vonzott és nem is annyira az éneklés. Elvégeztem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora szakát, mert a szüleimnek az volt az egyik nevelési alapelve, hogy a gyereket valahol, valami el kell, hogy kapja, mint a gépszíj, valamit komolyan kell venni, hogy a tinédzserkori érdeklődés és túlzott energia lekötődjön, hogy kibontakozhasson a tehetsége. Tizenkét évet dolgoztam, kitartóan gyakoroltam, mondhatjuk, hogy egy kicsit szenvedtem is a zongoránál, de mindig megvolt az eredmény, és ez inspirált. Akár egy sportoló, úgy nőttem fel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!