hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Optimista gazdasági programmal állt elő a kormány
Álom vagy realitás?

2018. 05. 17.
A kormányzatok mindenekfeletti célként hirdetik a gazdasági növekedés szükségességét, közgazdasági szakemberek viszont ennél összetettebbnek tartják a siker receptjét. A magyar gazdaság növekedési pályára lépett, kérdés, hogy ez hosszú távon fenntartható lesz-e.

A 2008-as gazdasági válság rendkívül rosszul érintette hazánkat, amely az adott időszakban nagyon érzékeny volt a külső hatásokra. A 2010-ben hatalomra kerülő Orbán-kormány hatalmas államháztartási hiánnyal, magas munkanélküliséggel, nemzetközi hitelintézetek felé fennálló kiszolgáltatottsággal és az elszabadult devizahitelekkel volt kénytelen megbirkózni. Erről az időszakról Orbán Viktor úgy nyilatkozik, hogy a gazdasági válság kényszerpályára vitte a kormány gazdaságpolitikáját.

Nyolc év nem kevés idő, ez alatt már látható, hogy a kormányzat gazdaságpolitikája milyen eredményeket hoz. A Fidesz-KDNP szerint dübörög a gazdaság, eddig soha nem látott ütemben fejlődünk, az ellenzéki hangok azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy az uniós kohéziós pénzek nélkül a magyar gazdaság növekedése lényegesen szerényebb lenne. 

Az elmúlt nyolc év

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!