hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 08.24. (XXII/34) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Ragadozók klubja

Pennsylvania államban  az 1940-es évek óta több mint 1000 gyerekmolesz­tálási ügyet hallgatott el a katolikus egyház. az esetek mennyisége és minősége is megdöbbentő: szervezett pedofilhálózat képe rajzolódik ki belőlük.

Belföld

Székhelyi József (1946–2018)

Elhunyt 71 éves korában Székhelyi József, Jászai Mari-díjas színművész, rendező – tudatta Facebook-oldalán az Élet Menete Alapítvány, amelynek a művész az egyik alapítója volt. A színművészt a Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről a családdal egyeztetve intézkednek.

Jön a Jobbik–LMP-összeborulás?

Sok újat nem mondunk azzal, hogy a magyar ellenzék súlyos vereséget szenvedett az áprilisi országgyűlési választáson. Ami meglepő: a zakó annál a két pártnál okozta a legsúlyosabb válságot, amelyek saját várakozásaikhoz képest a legjobb eredményt érték el.

Régi-új szélsőjobb

Hivatalosan is párttá alakult a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom, amely Toroczkai László vezetésével meghatározó ellenzéki erővé nőné ki magát. Augusztus 20-án ellátogattunk a fővárosi zászlóbontásra, ahol kikérdeztük a párt vezetőit is.

Miről is szól a gender-vita?

Hetek óta zajlik az úgynevezett gender-vita, mely látszólag egy oktatásszervezési kérdés, a valóságban azonban jóval mélyebb gyökerű ideológiai harc. A következő időszakban egyre markánsabbá válik a keresztény és a globalista világnézet szembenállása, mely hatással van a közbeszédre és a közgondolkodásra is.

EU-s átlag alatt élnek a magyar nyugdíjasok

Milliós számú nyugdíjas él kevés pénzből, ám a társadalom összetétele nagyon megnehezíti az ellátás radikális emelését.

HÁTTÉR

„Orbán Közép-Európa egyenrangúságáért küzd”

Milyen szerepük volt a Habsburgoknak Közép-Európa kontinentális tényezővé emelésében? Van-e esély arra, hogy Közép-Európa megkerülhetetlen tényezővé váljon az Unióban? Mi a célja Orbán Viktor Európa-politikájának? Hetek-interjú a Habsburg Történeti Intézet igazgatójával. (2018. 08.24.)

Ez nagyon súlyos – Magyar népbetegség az elhízás

Kétségtelen, hogy a hazai egészségüggyel komoly problémák vannak, ám egészségünk megőrzésében az ellátórendszernél jóval nagyobb szerepe van az életmódnak. Ebben sem állunk jól. Nagyon nem.

Élet a Nap alatt

Hamarosan a NASA egy újabb űrszondája vizsgálhatja közelről a Naprendszer határát, ahol egy titokzatos „fal” nyújt védelmet a csillagközi térből érkező részecskesugárzással szemben.

Magyarország pozitív kivétel

Magyarországi látogatása során Béchara Boutros Raï, a maronita egyház feje lapunknak nyilatkozva beszélt a közel-keleti keresztények helyzetéről, a tömeges elvándorlás veszélyeiről és arról, hogy a nagyhatalmak miként „játszanak a tűzzel”.

KÁVÉSZÜNET

Aretha Franklin öröksége

Bár minden idők legnagyobb példányszámban eladott gospel-albuma is a nevéhez fűződik, életműve kapcsán leginkább a zenei műfajokra gyakorolt hatását, illetve a polgárjogi és a feminista mozgalomban játszott szerepét emelik ki. Aretha Franklin, a Soul Királynője 76 éves korában hunyt el.

Portré Finta Lászlóról

A Munkácsy Mihály- és Jedlik Ányos-díjjal elismert formatervező július elején, 84 évesen fejezte be a földi pályafutását. Neve szorosan összefonódik az Ikarus autóbuszgyárral, ugyanis a világ egyik legnagyobb számban értékesített buszcsaládjának, az Ikarus 200-asnak az atyjaként tartják számon Finta Lászlót.

Három nap a szlovák paradicsomban

Ha magas hegyekre, középkori várakra és hangulatos városnézésre vágyunk, mindenképpen jó döntés, ha Szlovákia felé vesszük az irányt. Budapesttől maximum 4 órányi út, persze attól függően, hogy hol szeretnénk átlépni a határon. Az autópályák fizetősek, a célnak viszont a többi út is megfelel és élményekben gazdag.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!