hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ragadozók klubja
Minden eddiginél nagyobb pedofilbotrány a Katolikus Egyházban

2018. 08. 23.
Pennsylvania államban  az 1940-es évek óta több mint 1000 gyerekmolesz­tálási ügyet hallgatott el a katolikus egyház. az esetek mennyisége és minősége is megdöbbentő: szervezett pedofilhálózat képe rajzolódik ki belőlük.

A pennsylvaniai államügyészség kétéves vádesküdtszéki vizsgálatot követően hozta nyilvánosságra azt a 880 oldalas jelentését, amelyben részletesen feltárta a közel 70 éve zajló molesztálási ügyeket és azok eltussolási mechanizmusát.

„Mindenhol megtörtént”

Az esküdtszék hat nagy egyházmegye (Pittsburgh, Allentown, Erie, Greensburg, Harrisburg és Scranton) feljelentési ügyeit nézte végig, melynek eredményeként több mint 300 pap felelősségét tudták megállapítani gyermekmolesztálás tárgyában. A bűncselekmények nagy része elévült, tehát konkrét vádemelésre 2 esetet leszámítva már nincs lehetőség. Az ügyészség éppen ezért úgy döntött, hogy az érintett papok és egyházi vezetők nevének és cselekményeinek közzétételével szerez elégtételt az áldozatok és családjaik számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!