hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miről is szól a gender-vita?
Társadalmi nemek harca

2018. 08. 23.
Hetek óta zajlik az úgynevezett gender-vita, mely látszólag egy oktatásszervezési kérdés, a valóságban azonban jóval mélyebb gyökerű ideológiai harc. A következő időszakban egyre markánsabbá válik a keresztény és a globalista világnézet szembenállása, mely hatással van a közbeszédre és a közgondolkodásra is.

A kormányzati kommunikáció sikere talán pont annak köszönhető, hogy számos szakértő segítségével próbálják megteremteni a „közös sztori” világát, melynek az a célja, hogy minden magyar magáénak érezze azt valamiképp. Így volt ez a háromigenes népszavazás idején, amikor a magyar társadalom többsége mondott igent a vizitdíj, tandíj, kórházi napidíj eltörlésére 2008-ban, hogy aztán két évvel később Orbán Viktor többek között erre felfűzve, kétharmados felhatalmazással kezdhesse meg az új rendszer kiépítését. A multik és bankok megadóztatása, az „IMF hazazavarása”, a devizahitelesek egy részének megmentése szintén a közös sztori forgatókönyvét vitték előre. 2014-ben a rezsicsökkentés volt a napirendi téma, mely mindenkit érintett, és a történeten keresztül ráadásul jól el lehetett magyarázni többek között Brüsszel és Magyarország viszonyát.

Már ebben az időszakban lehetett hallani arról, hogy a kormány hangsúlyosan fog foglalkozni a családok megerősítésének kérdésével, el is indultak lépések, többek között a CSOK intézményének létrejöttével. Ám ideológiailag ekkor még nem uralta a közbeszédet a hagyományos családmodell kontra alternatív együtt-élési típusok közötti különbségtétel, bár sokan azt várták, hogy az IMF, bankok, multik, Brüsszel után a családellenes erőket állítják be újabb veszélyként. Emlékezhetünk még, abban az időszakban többek között Kövér László, a Parlament elnöke és Kovács Ákos énekes is beszélt arról, hogy milyen fontos, hogy a nők vállaljanak gyermekeket. A balliberális sajtó felhördült, Kovács Ákos esetében pedig még szponzorációs vita is kialakult az egyik hazai telekommunikációs vállalat szereplésével, akik úgy érezték, hogy az előadóművész megsértette a hölgyeket. A bevándorlási válság többek szerint felülírta a kormányzati kommunikációt.  A recept sikerét ismerjük, talán az eddigieknél is hatékonyabb kommunikációs fegyver működött: 2018-ban ismét kétharmadot szerzett a Fidesz-KDNP.

A genderkérdés az új migráció?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!