hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jön a Jobbik–LMP-összeborulás?
Akár már az EP-választáson is együttműködhet a két párt

2018. 08. 23.
Sok újat nem mondunk azzal, hogy a magyar ellenzék súlyos vereséget szenvedett az áprilisi országgyűlési választáson. Ami meglepő: a zakó annál a két pártnál okozta a legsúlyosabb válságot, amelyek saját várakozásaikhoz képest a legjobb eredményt érték el.

Mi történt a Jobbikban és az LMP-ben? És miben manifesztálódhat a két párt esetleges közeledése, amelyet gyakran emlegetnek mindkét parlamenti erő vezetői?

Áprilisi pofonok

A Jobbik a 2014-es 1 millió 20 ezer listás szavazathoz képest idén áprilisban 1 millió 92 ezer listás szavazatot szerzett, és ezúttal egyéni mandátumot is sikerült bezsebelnie, ám a pártvezetés által vállalt áttörés elmaradt: nemhogy Vona-kormány nem alakulhatott, de a Fidesz–KDNP harmadszor is kétharmados többséget szerzett az Országgyűlésben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!