hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Három nap a szlovák paradicsomban

2018. 09. 21.
Ha magas hegyekre, középkori várakra és hangulatos városnézésre vágyunk, mindenképpen jó döntés, ha Szlovákia felé vesszük az irányt. Budapesttől maximum 4 órányi út, persze attól függően, hogy hol szeretnénk átlépni a határon. Az autópályák fizetősek, a célnak viszont a többi út is megfelel és élményekben gazdag.

Az alacsony Tátrában több helyen árulnak az út mentén fekete és vörös áfonyát. A fekete áfonya édesebb – ha azonnal fogyasztani szeretnénk, akkor inkább ezt válasszuk, jót fog tenni a visszereknek, de a látásnak is. A vörös áfonya savanyúbb, nem igazán élvezhető, ha esetleg nincs kedvünk azonnal lekvárkészítésbe fogni, akkor inkább a visszafelé útra hagyjuk a vásárlást. Körülbelül 10-12 eurót hagyjunk a vásárlásra fajtánként.

Szállást mindenki könnyedén találhat az interneten, falusi házaktól egészen a szállodákig terjed a kínálat. A kempingekben van bőven szabad hely, nem szükséges az előfoglalás.

Mi a Podlesok (Erdőalja) kemping mellett döntünk – kicsit zsúfolt, de nagy füves területen helyezkedik el, amit egy fenyveserdő szegélyez. A Szlovák Paradicsom a nemzeti park északnyugati részén 550 méterrel fekszik a tengerszint felett. Nagy előnye, hogy a túraútvonalak közelében található, így kis sétával könnyedén megközelíthetjük a bejáratokat, ahol jegyet kell váltani: a felnőttjegy 1,5 euró, a gyerekjegy 0,5 euró. Létezik 3 napos kombinált jegy is, de ezt csak a nagyon elszántak vegyék igénybe, mert a túraútvonalak inkább az élményparkokkal veszik fel a versenyt, és szükség van a fizikai erőnlétre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!