hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Régi-új szélsőjobb
Újra van pártja a radikálisoknak

2018. 08. 23.
Hivatalosan is párttá alakult a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom, amely Toroczkai László vezetésével meghatározó ellenzéki erővé nőné ki magát. Augusztus 20-án ellátogattunk a fővárosi zászlóbontásra, ahol kikérdeztük a párt vezetőit is.

Másfél órán keresztül vártunk Toroczkai Lászlóra, hogy végre feltehessük neki a kérdéseinket. A napokban bejegyzett Mi Hazánk Mozgalom első emberét valósággal megrohamozták a hívei, miután mérsékelten harcias beszédében egy „közös útra” invitálta őket. A Jobbikból kiszakadt radikális tábor a korábbiakhoz képest jóval szelídebb arcát mutatta a városligeti zászlóbontó rendezvényen, ahol a komor tekintetű betyárseregesek mellett lelkes fiatalok, és többgyerekes családapák is megjelentek.

Csalódtak Vonában

Az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényen több százan gyűltek össze, ami egy épphogy megalakult párt esetében különösen nagy teljesítmény. Főleg, ha összehasonlítjuk a részvételt a többi ellenzéki párt megemlékezéseivel, amelyeken néhol még a százat is alig érte el a látogatók száma. Ugyancsak beszédes, hogy a Mi Hazánk Mozgalom interneten indított társadalmi vitapontjaira a budapesti zászlóbontásig több mint 100 ezer szavazat érkezett, valamint 30 ezer írásos vélemény.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!