hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 12.20. (XXII/51-52) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A megúszások éve

Legyen szó a homlokon csókolt Sargentiniről, a határon kezet rázó koreai elnökökről, vagy a barlangban rekedt thai kisgyerekekről – az idei esztendő is számtalan emlékezetes pillanatot adott. Ezekből szemezgetünk az év utolsó lapszámában.

Belföld

A Fidesz ellenzéki politikája

Elsőre meglepően hangzik, de Fidesz történelmi hátteréből adódóan alapvetően ellenzéki párt, és az ellenzéki retorika sokáig nem kopott ki az eszköztárából – talán a túlóratörvény körüli konfliktusban kezdett el kikopni.

Hit és értékek

„Donald Trump nem a megváltóm”

A messiáshívő zsidó szerző és prédikátort az amerikai elnök megosztó személyiségéről, az evangéliumi keresztényekre váró kihívásokról és új könyvéről kérdeztük.

HÁTTÉR

Különleges kegyelmi időszak van Európában

A Hetek történetében először készítettünk interjút lapunk alapító-főszerkesztőjével, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével. Németh Sándorral az ünnepi készülődésen kívül a kereszténység globális és hazai helyzetéről, a kulturális háborúról, az Európában és itthon zajló tüntetésekről is beszélgettünk.

„A kultúrharc valójában a jobboldalon belül zajlik”

Bán János író Hunyadiakról írt sorozata az elmúlt 10 év egyik nagy magyar könyvsikere, már több mint negyedmillió példánynál tart. A regényeit Bán Mór néven jegyző szerzővel a történelemtudatunk egyensúlytalanságairól és a hiányzó nemzeti filmeposzainkról is beszélgettünk.

Stresszes karácsony

A nők kétharmada jelentős stresszt él át a karácsonyi időszakban, és ötből négyen nyugodtabbak lennének, ha több segítséget kapnának a családtagjaiktól – derül ki egy friss felmérésből. A háztartások többségében ma is a tradicionális munkamegosztás dominál.

Szuperhősök biznisze

A magyar mozik nemrég mutatták be a két amerikai képregény-óriásvállalat, a Marvel és a DC versengésének újabb digitális megtestesülését: a már most közönségsikernek tűnő Aquaman című film az utóbbi cég szuperhősei közé tartozik. Hosszú az út, amelyet a vásznon hősködő emberfeletti lények megtettek, és még nem vagyunk a végén.

A Vespa legendája

Ki ne hallott volna a Vespáról, amiből már csaknem 20 millió példány kelt el világszerte. Erről a motorról többnyire a fiatalosságra és a nyárra asszociálunk. De hogy is kezdődött ez a sikersztori?

Álmodozók vagy árulók ?

100 év eltelt, és a szél még mindig a hazugságfoszlányokat hordja a levegőben. A mai napig lehet polgárinak nevezni egy eseménysort, amely felbontotta a polgári élet kereteit és a törvényes rendet.

Önkéntesként az izraeli hadseregben

Két munkahely között és a határidőktől kellően kiégett lelkiállapotban kiváló megoldás az önkéntes munka végzése egy teljesen új és szokatlan területen. Erre biztosít lehetőséget az izraeli hadseregben végezhető karitatív munka. Élménybeszámoló.

Szférák zenéje

Az ezredforduló óta az elektronikus zenében óriási változások történtek. Miközben a táncparkett helyett sokkal inkább műélvezetre és hallgatásra szánt alkotások kerültek előtérbe, a több mint háromszáz irányzatot magába foglaló zenei stílus elektrozenész-DJ szerzői között mára megjelentek a „futurisztikus gospel” úttörői is. Egyik hazai képviselőjükkel, Tom WADE Shepherddel beszélgettünk az elektronikus zenéről és rövidesen megjelenő új albumáról.

KÁVÉSZÜNET

Szemünk fénye

Látószervünk ápolása és egészségének ellenőrzése ugyanolyan fontos, mint bármilyen más rendszeres szűrővizsgálat.

Harcban a gyulladással

Gyulladás szinte bárhol felbukkanhat a szervezetben, akár elhúzódó panaszokat okozva. Tartós fennállása súlyos szövőd-ményekhez vezethet. Télen a torokfájás az egyik leggyakoribb formája.

Fogas kérdések

A fogorvosi szék hallatára majdnem mindenkinek összeugrik a gyomra. Pedig a megfelelő szájhigiéniával és fogápolással megelőzhetjük a bajt.

Főzzünk étolajjal!

A magyarok számára a vasárnapi rántott hús és sült krumpli nélkülözhetetlen hozzávalója a napraforgóból készült étolaj. E folyékony főzőarany jól tűri a melegítést, így jól használható rántott ételek, lángos, fánk elkészítéséhez.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!