A napraforgó magjából hideg vagy meleg eljárással kinyert zsiradék hazánk egyik leghagyományosabb olajfajtája. 35–60 százalék zsírsavat tartalmaz, melynek 65-70 százaléka többszörösen telítetlen. Magas az E- és A-vitamin-tartalma is.
A számos tápanyaggal rendelkező napraforgóolaj rendkívül közkedvelt a magyar háztartásokban. A magas telítetlen zsírsav tartalmú főzőolaj fogyasztása akár kedvező hatással is lehet az egészségre, hiszen a telítetlen zsírok hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának megelőzéséhez. Azonban kalóriatartalma magas, emiatt tanácsos mértékkel fogyasztani.
A konyhában sokrétűen használható a sütés-főzés során. Semleges íze miatt mártásokhoz, süteményekhez is kiválóan felhasználható.
Lesz-e Michelle az új Obama?
A népszerű politikusfeleség életútja »
A szellem erejével: az okkultizmus harca a kereszténységgel
Mítoszoktól, misztériumoktól és babonaságoktól sűrűn átszőtt szellemi-vallási közegbe robbant bele a kereszténység »
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »