hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Donald Trump nem a megváltóm”
Interjú Michael L. Brownnal

2018. 12. 19.
A messiáshívő zsidó szerző és prédikátort az amerikai elnök megosztó személyiségéről, az evangéliumi keresztényekre váró kihívásokról és új könyvéről kérdeztük.

Az evangéliumi keresztények többsége azért támogatta az elnökválasztáson Trumpot, mert remélte, hogy konzervatív bírákat jelöl majd a különböző bíróságokba. Most viszont azt látjuk Brett Kavanaugh esetében, aki az egyik emblematikus ilyen személy volt, hogy első legfelsőbb bírói döntésével kvázi a Planned Parenthood abortuszklinika oldalán szavazott. Hogy látja ennek fényében a személyét?

Először is, ha Trumpot vesszük, nagyon komoly munkát fektetett abba, hogy konzervatív és életpárti bírákat jelöljön a bíróságokba, és sikerült már most jónéhány nagyszerű embert kineveznie a szövetségi és Legfelsőbb Bíróságba is. Ezek a kinevezések egy életre szólnak, szóval ez egy jelentős teljesítmény.

Ami pedig Kavanaught illeti, Trump arra számított, hogy ő lesz az a magasan képzett bíró, akit a legkönnyebb lesz majd elfogadtatni. Nyilvánvalóan nem ez történt. Az ellenzék szemében a kinevezés tétje az volt, hogy semmissé teszik-e a Roe vs. Wade ügyben (Voltaképpen az 1973-as per óta legális az abortusz az USA-ban – szerk.) hozott egykori bírósági döntést. Kérdés, hogyan fog majd szavazni Kavanaugh a különböző ügyekben? Ezt még nem tudjuk, de van némi okunk az aggodalomra. Ezért is volt, hogy számos életpárti szervezet a kezdetektől ellenezte a jelölését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!