hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Álmodozók vagy árulók ?
100 éves a Károlyi-forradalom

2019. 01. 07.
100 év eltelt, és a szél még mindig a hazugságfoszlányokat hordja a levegőben. A mai napig lehet polgárinak nevezni egy eseménysort, amely felbontotta a polgári élet kereteit és a törvényes rendet.

 

Lehet-e demokratikusnak nevezni egy olyan hatalommegragadást, amely a társadalom nagyon kis részének támogatásával bírt; és lehet-e forradalomnak nevezni egy nemzetközi hálózat által támogatott szűk, fegyveres csoport révén végrehajtott erőszakos hatalommegragadást? A mai napig a kommunista történetírás által az ötvenes években alkotott szakkifejezésekkel jellemzik az 1918 őszén történteket a tudományos élet különböző színterein: egyetemi tanszékeken, intézetekben. Ezeket a meghatározásokat használják az érettségi tételekben a gimnáziumok, akadémikusok idén megjelent szakmunkái ezek értelmét magyarázzák.

Ezek a kifejezések azonban eredetileg arra szolgáltak, hogy elfedjék a történtek valós tartalmát, és a kommunista ideológia igazát láttassák bele a történtekbe. Így ezek a politikai propaganda által alkotott téveszmék a mai napig akadályozzák a történtek reális értékelését, ami egészen odáig hat, hogy politikai éle­tünk napi gyakorlatát is befolyásolja. A mai napig lehet ábrándozni a hatalom utcai megmozdulások során elért alkotmányellenes, törvénytelen megszerzéséről. A mai napig ugyanúgy zajlik egy szűk kisebbség által szervezett politikai tüntetés felfuttatása, ugyanaz a hisztériakeltés logikája. A mai napig lehet tömeggyilkosok tetteire mentséget találni forradalmi szükségszerűségre hivatkozva, mert a mai napig él és uralkodik 1918 őszének gondolatvilága, amelynek forrása a baloldali aktivista forradalmi terror logikája.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!