hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A megúszások éve
2018 a világpolitikában

2018. 12. 19.
Legyen szó a homlokon csókolt Sargentiniről, a határon kezet rázó koreai elnökökről, vagy a barlangban rekedt thai kisgyerekekről – az idei esztendő is számtalan emlékezetes pillanatot adott. Ezekből szemezgetünk az év utolsó lapszámában.

 

Ha egy közös pontot kellene találnunk a világhatalmak vezetőinek idei évében, akkor talán azt lehetne kiemelni, hogy mindannyian megúsztak valamit. Vagy a felelősségre vonást, vagy a választók haragjának betetőzését, vagy a pozíciójukból történő eltávolítást.

Donald Trumpról már a megválasztását követő naptól kezdve hangoztatják, hogy nem fogja tudni kitölteni még az első elnöki ciklusát sem az őt érintő (vagy körülötte gerjesztett) sorozatos botrányok miatt. Kritikusainak csalódnia kellett, a kínosnak tűnő bírósági ügyek ellenére úgy tűnik, az amerikai elnök nemhogy kitölti ciklusát, de még jó eséllyel pályázhat a 2020-as választások megnyerésére is. De említhetnénk Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt is, aki a sokadik rendőrségi vádemelési javaslat és a közelmúltban történt kormányválság ellenére is töretlenül népszerű az országban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!