hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.07.05.(XXIII/27) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Kettőn áll a vásár

Az EU-intézmények vezető pozícióiról tartó huzavonáknak lassan vége; a Tanács ugyanis zárt ajtós susmusok sora után jelölte a Bizottsági elnök pozíciójára Merkel egyik miniszter asszonyát. A tragikomikus folyamatban még nem dőlt el, ki győzött tulajdonképpen.

Befolyásosabbak, mint a politikusok

Ami nincs az Instagramon, az meg sem történt – az Y generációtól fogva egyre inkább ez a jelmondat uralkodik. Ezért az internetes véleményvezérek milliós nézettsége komoly politikai fegyver, amelyet a hatalom sem hagyhat figyelmen kívül.

Belföld

Rugalmatlan iskolakezdés?

Megváltoztatná a kormány az iskolakötelezett­ségi korhatárt, de erről sem a szakmát, sem a szülőket nem kérdezték meg előzetesen.

Banán, az lett

Emlékszik valaki az endékás fapapucsokra? Vagy az átképzett orosztanárokra, akik egy leckével jártak előrébb az angol nyelvben, mint a diákjaik? Az Ezentúl lesz banán! címmel megjelent novelláskötetben zömében negyvenes kortárs írók fejtik ki, hogyan élték meg a rendszerváltást.

Hit és értékek

Feltárul Jeruzsálem igazsága

„Jézus és tanítványai az ortodox zsidó tradíciót követve azon az úton mehettek fel a Templom-hegyre, amelyet a zsidó főpap használt a vízmerítés ünnepén” – mondta Dr. Grüll Tibor ókortörténész a Heteknek a most hétvégén megnyitott jeruzsálemi ókori zarándokútról.

HÁTTÉR

Harc a vallásszabadságért

Hol van a határvonal az egyén szabad vallásgyakorláshoz való joga és a „másság” munkaszerződésekben megkövetelt tolerálása között – erről szól Ausztrália egyik legnépszerűbb rögbijátékosa és a sportolót alkalmazó szövetség munkaügyi pere.

„Plasztikázott” élővizek

A Természetvédelmi Világalap (WWF) jelentése szerint hetente öt gramm, vagyis egy bankkártyának megfelelő mennyiségű műanyagot fogyasztunk el. A szemléletes hasonlat vitatható ugyan, de egy valós és egyre súlyosabb problémára hívja fel a figyelmet.

Feltörőben az LMBT-reklámipar

Budapesten egy hónapon át lehetett különböző Pride-programokkal találkozni, melyek a július 6-ai felvonulással zárulnak. Rengeteg márka, internetes portál, közszereplő döntött úgy, hogy júniusban az LMBT-mozgalom támogatását kifejezve varázsolja szivárványossá logóját.

KÁVÉSZÜNET

A boldogság titka

Wellbeing, wellness, spa. Ez a három kulcsszó határozza meg a mai jóléti mércét. Felejtsük el a hímzett márka-logós teniszpólókat és a fémjelezett tote-táskákat, az új státusszimbólumokat a wellness-ipar diktálja.

Búcsú Ungvári Tamástól

Jó tíz évvel ezelőtt a Scolar Kiadó igazgatójával beszélgettem, ők adták ki akkortájt sorozatban Ungvári Tamás könyveit. Azt mondja a kiadóvezető, azon drukkol, hogy szerzőjük találjon még elfeledett jegyzetlapokat a fiókjában, mert minden egyes mondatot el lehet adni, ami felett Ungvári Tamás neve szerepel.

Termál-ország

Hazánkban már jóval a törökök bejövetele előtt kialakult a fürdőkultúra tradíciója – igaz, ennek fellendítését nagy részben a török hódoltság idejére tesszük, számos izgalmas úti leírás lelhető fel akkoriból. Gyógyvizeink és fürdőink pedig a mai napig meghatározó szegmensét képezik turizmusunknak.

35 év vendégszeretet Hévízen

Tudta, hogy a Hévízi-tó Európa legnagyobb természetes termál tava? Hogy a benne található iszap egyedülálló bioaktív összetételét a tőzegmedrének köszönheti? Megtapasztalta már, hogy e különleges természeti képződmény bármely évszakban kihagyhatatlan fürdőzési élményt nyújt?

Spa kisokos

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már számos forradalmi, terápiás funkcióval felszerelt eszközzel találkozhatunk a wellness világában.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!