hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Feltárul Jeruzsálem igazsága
Megnyitották az ősi utat, ahol Jézus és a zarándokok jártak

2019. 07. 04.
„Jézus és tanítványai az ortodox zsidó tradíciót követve azon az úton mehettek fel a Templom-hegyre, amelyet a zsidó főpap használt a vízmerítés ünnepén” – mondta Dr. Grüll Tibor ókortörténész a Heteknek a most hétvégén megnyitott jeruzsálemi ókori zarándokútról.

                                   

Amikor 2004-ben először jártam az „ősi Jeruzsálemben”, a Dávid városának nevezett régészeti emlékhelyen, vendéglátónk, Doron Spielman fiatal kutató (ma már a Dávid városa alelnöke) büszkén mesélte, hogy előző évben rekordot döntött a látogatók száma, közel 25 ezren fordultak meg itt, a Templom-hegy déli oldalától néhány száz méterre fekvő területen. Azóta eltelt 15 év, és a David városa olyan nemzetközi hírnévre tett szert, hogy a látogatók száma már az évi egymilliót is meghaladja, jelezve a Jeruzsálem történelme iránti hatalmas érdeklődést.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!