hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kettőn áll a vásár
Merkel európai bizottsága

2019. 07. 04.
Az EU-intézmények vezető pozícióiról tartó huzavonáknak lassan vége; a Tanács ugyanis zárt ajtós susmusok sora után jelölte a Bizottsági elnök pozíciójára Merkel egyik miniszter asszonyát. A tragikomikus folyamatban még nem dőlt el, ki győzött tulajdonképpen.

 

Hosszas, intrikákkal és árulásokkal terhelt kavarás után úgy tűnik, Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke. Bár a német sajtó egy része Angela Merkel megalázó vereségéről ír, a Bizottság új elnöke már csak akkor állhatna közelebb a német kancellárhoz, ha maga Merkel lenne az illető. Kérdés azonban, hogy Merkel machiavellista machinációinak eredményén túl tükröz-e bármit az Unió leendő vezérkarának összetétele. Nem lehetünk derűlátóak.

Brüsszeli tragikomédia

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!