hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Spa kisokos
Tepidáriumtól a krioszaunáig

2019. 08. 04.
A technológia fejlődésének köszönhetően ma már számos forradalmi, terápiás funkcióval felszerelt eszközzel találkozhatunk a wellness világában.

Ezeket a lehetőségeket azonban csak akkor tudjuk kihasználni, ha tudjuk, melyik eszközt, hogyan, és milyen célra érdemes használni.

Krioszauna

A már ismert 100 celsius fokos szaunába senkinek sem jutna eszébe térdzokniban és kesztyűben beülni. Ez azonban kifejezetten ajánlott, ha krioszaunával van dolgunk, ugyanis az előzőekkel ellentétben itt -170 Celsius-fokkal találkozik az ember – igaz, csak 3 perc erejéig. A terápiát megelőzően egy akklimatizációs kamrában tartózkodhatunk fél percig, ahol -60 Celsius-fokban szoktathatjuk hozzá testünket a dermesztő élményhez. A kezelés során szervezetünk a védekezés miatt a legfontosabb szerveinkbe áramoltatja a vért, a jéghideg kabint elhagyva pedig ennek az ellenkezőjeképpen endorfin szabadul fel, ez a hatás állítólag akár egy teljes napig a fellegekben tartja a bátor kezelésben részesülőket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!